Már lehet jelentkezni az ezer forintos gyerektáborokba

17/04/12 szerda
ujnemzedek.hu
A Erzsébet Táborok Zánkán, Fonyódligeten és Ivón várják a lurkókat.

A vakáció alatt sok fiatal csak úgy elvan, a családok egy része pedig még a belföldi nyaralást sem engedheti megmagának. Az ezer forintos nyári táborok ezeknek a gyerekeknek nyújtanak alternatívát. 

2012-óta több mint 400 ezer gyermek vett részt az állami támogatású nyári táborokban, csak tavaly közel 90 ezer gyereket fogadtak. Idén június 18-tól augusztus 25-ig várják a fiatalokat Zánkán és Fonyódligeten, ez a két legnépszerűbb ilyen jellegű üdülőhely. Turnusonként csak 1000 forintot kell fizetni, minden más költséget - szállás, étkezés - a program fedez.  A helyekre pályázni kell az www.erzsebettaborok.hu oldalon, a táborhelyek kapacitása alapján a beérkezett pályázatokat a hátrányos helyzet és a pályázó intézmények területenkénti, egyenlő hozzáférési arányának figyelembe vételével rangsorolják.

Zánkai Erzsébet-tábor

Festői környezetben, a Káli-medencében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el a Zánkai Erzsébet-tábor. A több mint 100 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással – például sárkányhajókkal, kalandparkkal, sportcsarnokkal – várja a táborozó gyerekeket.

zanka.jpg

kép: erzsebettaborok.hu

Fonyódligeti Erzsébet-tábor

„A véget nem érő Balaton-part” – sokan így jellemzik a Fonyódligeti Erzsébet-tábort, amely másfél kilométer hosszan nyúlik el a magyar tenger mellett. A közel 1100 férőhelyes létesítmény faházai között sportpályák – többek között strandröplabda-pálya, futballpálya – várja a vakációzó fiatalokat. A hamisítatlan tábori hangulat és az élményekben gazdag kikapcsolódás garantált!

fonyodlife.jpg

kép: erzsebettaborok.hu

Ivói Erzsébet-tábor (Hargita)

Csodálatos környezetben, a Madarasi Hargita lábánál található az Ivói Erzsébet-tábor. A 2,5 hektár területű táborhelyen összesen 180 férőhely van. A lélegzetelállító kilátás és természeti szépségek mellett számos szolgáltatás és kirándulási lehetőség várja a határon innen és túlról érkező táborozókat.

ivo.jpg

kép: erzsebettaborok.hu