Már csak egy napig lehet jelentkezni a 2020. szeptemberi képzésekre!

20/02/14 péntek
ujnemzedek.hu
Február 15-i határidővel lezárul a felsőoktatásba való jelentkezés határideje. Eddig az időpontig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre.

A jelentkezést a felvi.hu honlapján tudjátok elintézni ez e-felvételi rendszer segítségével. A jelentkezés menetéhez szükséges dokumentumokat itt tudjátok feltölteni, valamint a kiválasztott szakokat is itt lehet megadni.

A felvételiző diákoknak érdemes utoljára ellenőrizni a megjelölt szakok sorrendjét. Amennyiben több képzést szeretnél megjelölni, a kiválasztott szakok között sorrendet kell felállítani. A jelentkezési sorrend esetében nyilvánvalóan az első helyre kerülő szakra fogsz felvételt nyerni, ha eléred az ahhoz szükséges kritériumokat, ezért érdemes ennek megfelelően rendezni a rangsort.  Nem jelölhető be azonban akármennyi szak, ingyenesen három, összesen pedig hat képzést tudsz megjelölni.

A ponthatárokkal és az egyéb kritériumokkal sem árt már előre foglalkozni, bár a még nem lehetséges az aktuális pontszámokhoz alkalmazni a jelentkezést, hiszen ezek csak az érettségik után kerülnek nyilvánosságra.

A jelentkezést lezáró hitelesítés ügyfélkapu használatával, illetve a hitelesítő adatlap postára adásával intézhető. Fontos, hogy amennyiben egy korábbi sikeres hitelesítést a határidő előtt, valamilyen okból (pl. adatmódosítás miatt) visszavonásra kerül, akkor az érvényes jelentkezés érdekében a hitelesítést újra el kell végezni.

A felvételivel kapcsolatosan több hasznos információt a felvi.hu-n találhattok.