Lehetőségek tárháza

20/04/17 péntek
Igaz, hogy most az időnk nagy részét otthon kell töltenünk, de nem baj. Ez egy szuper lehetőség arra, hogy kiaknázzuk az online tanulás lehetőségeit.

Az emberek nagy többsége időmilliomos lett. Ami tök jó is lehet! Rengeteg lemaradást, vagy régen dédelgetett tervet tudunk megvalósítani. Ezek egyike lehet akár, hogy bizonyos kompetenciánkat fejlesszük. Ha korábbi időszakokra gondolunk vissza, könnyen lehet, hogy belecsúsztunk olyan szituációkba vagy helyzetekbe, amikor könnyen engedtünk a lustaság és pihenés csábításának. Ám a mostani időszak sok esetben ezt nem indokolja. Otthon vagyunk, tanulunk vagy épp home office-ban dolgozunk, így csomó időt takarítunk meg. És pont ez ebben a jó. Végre lehet időnk azokra a tanulási folyamatokra, amiket már régen halogatunk. Ráadásul akár ingyen.

A jelenlegi helyzetben az online oktatás még jobban szárnyal, mint korábban –a kötelező iskolai kereteken túl-. Ez örömhír azok számára, akik szeretnének fejlődni, új ismeretekre szert tenni. Most már sok olyan online is elvégezhető tanfolyamot, továbbképzést is találunk a piacon, amely valóban hasznos és jól mutat egy CV-ben és nem csak papírgyűjtésre jó.

Ha körbenézünk például a Google Digital Workshop online tanfolyamai között, három kategóriában keresgélhetünk. Adat és technológia, digitális marketing és karrierfejlesztés témákban. A három kategóriában összesen 19 tanfolyamot találhatunk, amik további modulokra vannak még bontva. Ezek hasznosak lehetnek, akkor, ha valaki saját vállalkozást szeretne majd beindítani, esetleg karrierje elején tart. Ezen tanfolyamok mind ingyenesek és még tanúsítványt kaphatunk, ha elvégezzük őket.

De más témákban is találhatunk ingyenes ismeretanyagokat az internet bugyraiban, pl. rajzelemzés, SEO képzés, angol vagy német nyelv, valamint számos külföldi egyetem teszi lehetővé, hogy kurzusait ingyen elvégezzük, amiről szintén ad tanúsítványt.

Viszont ha valakinek van lehetősége és tud némi anyagi ráfordítást szánni, akkor jóval több lehetőség nyílik meg előtte. Sok helyen megy az elarning oktatás, csak a vizsgázás még nem megoldott, így a tudásunkról később tudunk számot adni.

Aki csak teheti, használja ki ezeket a lehetőségeket, mert ki tudja, hogy mikor lesz megint ennyi időnk magunkra!