Ki nem találod, melyik két dolgon múlhat egy boldog párkapcsolat

16/10/24 hétfő
ujnemzedek.hu
Kutatók végre tényleg kikutatták, min múlik a szerelem. El-Ké-Pész-Tő-Ek az eredmények!

Van a Higgs-bozon, van a világegyetem, van az megújuló energia - azaz akad egy rakat tudományos kérdés, amivel naná, hogy éveket molyolnak el komoly tudósok. Van azonban egy ötösünk rá, hogy egyikkel sem foglalkoztak annyit, mint az emberiség talán legkacifántosabb dolgával:

azaz mitől lesz tartós és boldog egy párkapcsolat?

Talán hetente, ha nem naponta érkeznek új kimatekolások komoly agyaktól a témában, és született egy most is. A kutatást John és Julie Gottman (hm, tán csak nem házasok?) végezte, nem vicc: több, mint 10 éven keresztül, az eredmények pedig igen meglepőek. (Khm.)

Komolyan, ha holnap valaki beállítana a jövőből, mondván: feltaláltam az időutazást, még az sem lenne ennyire durva, ugyanis Gottmanék arra jutottak, a boldog párkapcsolat

a kedvességen és a nagylelkűségen múlik.

Igen.

A pszichológusok párok ezreit vizsgálták, és arra jutottak: ez a két dolog az igazi ragasztóanyag, ami összetart éveken át két embert. "Ezek összessége adja azt az érzelmi stabilitást, amely sikeres házasság legfontosabb ismérve - mondta el Julie Gottman. - Persze ezek nyilvánvalónak tűnhetnek, csakhogy vannak helyzetek, amikor mind a kettőt nagyon nehéz gyakorolni: mégpedig amikor az egyik fél rettentő dühös valami miatt. A kedvesség nem azt jelenti, hogy visszafolytom a haragomat, hanem azt, hogy megválasztom a módját annak, hogyan élem ki."

Oké, valóban nem a spanyolviaszról van szó, azonban egy próbált mégiscsak érdemes tenni: legyünk nagylelkűen kedvesek, hátha bejön!