Kezdeni kellene valamit a Kék Bálnával, mert egyelőre nincs vége

17/09/12 kedd
ujnemzedek.hu
Nagyon bízunk benne, hogy lassan véget ér a rémálom, de ketten megint öngyilkossággal próbálkoztak.

Martin Shkreli milliomos. Rengeteg pénze van. Ezt a rengeteg pénzt pedig arra használta fel például, hogy irreálisan magasra emelte egy általa felvásárolt AIDS-gyógyszer árát, illetve néhány éve 2 millió dollárt fizetett azért, hogy a birtokába kerüljön egy "titkos" Wu -Tang Clan lemez, amit azóta senki sem hallott, rajta kívül. Oké, ezt pont most bocsátotta nem is olyan rég árverésre, és közben csalásért el is ítélték, mégis, az ipse ezekkel és a sok más egyéb dolgaival jogosan érdemelte ki a neten a Világ Leggonoszabb Embere címet.

A franc se gondolná, hogy akad nála is undorítóbb figura

Martin Shkreli-nek semmi köze a Kék Bálna néven futó, talán legelképesztőbb übertroll... vagy minek nevezzük? Nevezhetnénk BÁRHOGY, illethetnénk a legtrágárabb káromkodásokkal, az sem lenne elég megvető kifejezés az olyan arcokra, akik a webes anonimitást kihasználva tiniket hajszolnak az öngyilkosságba.

Többször írtunk már a jelenségről - itt és itt és itt is - beszéltünk arról, hogy ha MINDEN IGAZ elkapták a "személyt", aki az egész dolog mögött áll, illetve videó van a csajról, aki adminként segítette a borzalmat.

17 éves.

A "FEJ"-ként azonosított orosz postás elcsípése azonban nem állította meg a folyamatot, a Kék Bálna sajnos tovább működik: ezúttal egy indiai lány próbálta két napon belül kétszer is megölni magát - először egy tóba ugrott, ahonnan kimentették, majd gyógyszerekkel próbált véget vetni az életének.

Az ő esetében is a már ismert mechanizmus lépett működésbe: az adminok a mindenféle feladatok után azzal fenyegették meg, ha nem követ el öngyilkosságot, akkor az anyukáját ölik meg.

Viszketünk az utálattól

Egy orosz lány pedig szintén nem olyan régen egy 15 emeletes épület tetejéről vetette a mélybe magát - a mázlija az volt, hogy egy parkoló auóra esett rá, és megúszta a zuhanást. Mit jelent ez? Hát azt, hogy valójában nem kapták el a Bálna vezetőjét - vagy egy kiterjedtebb hálózatról van szó.

Itt kérhetsz segítséget, ha bántanak otthon vagy az iskolában

Összegyűjtöttük azokat a telefonszámokat és email-címeket, amelyeken keresztül segítséget kérhetsz! Ha úgy érzed, szükséged van külső támogatásra, mert a szülied, tanáraid bántanak vagy az iskolában rosszul bánnak veled a többiek, keresd fel az egyik szervezetet. Senki sem tudja meg, és tényleg segíteni tudnak neked!

Ide kattintva nézheted meg a segítők listáját!