Karba tett kéz? Ezt jelenti a fiúk testbeszéde!

16/09/20 kedd
ujnemzedek.hu
A Buzzfeed újságírójának, Loryn Brantznak biztosan meggyűlt már a férfiakkal a baja. Ugyan a lányokra szokták mondani, hogy mindig mást mondanak, mint amire gondolnak, azért ránk, fiúkra is jellemző lehet ugyanez, legalább néha napján. A Buzzfeed szerint azonban könnyen kideríthető, hogy az illető mit mond, vagy ha nem beszél, mire gondol. Ebben a cikkben némi humorral, néhány abszurd szituációval megspékelve azért az igazságot is leírjuk.

Hogyha karba teszi a kezét...

kar_1.jpg

Hogyha ilyen pózban áll előtted a férfi, valószínűleg fél. Ha nem is attól, hogy fizikailag bántalmazzák, akkor a szituáció, amibe került, az lehet számára ijesztő. A karba tett kéz ugyanis egy ösztönös mozdulat, a szívünket, illetve a többi létfontosságú szervünk védjük vele, ez a testtartás pedig egy tipikus védekező pozíció.

 

Ha a csípőjére teszi a kezét...

kar_2.jpg

Ha egy férfi ily módon áll veled szemben és kitolja a csípőjét, akkor magabiztosnak és akár szexinek is gondolja magát.

 

Ha előredől, miközben beszélsz hozzá...

kar_3.jpg

A férfi, akivel beszélsz, tűzőgépnek hiszi magát. Csak hozz neki egy darab papírt, örülni fog neki, hogy érted mire gondol. A viccet félretéve, ez a testtartás azt sugallja, hogy miközben beszélsz hozzá, ő figyel rád.

 

Ha zsebre dugja a kezét...

kar_4.jpg

Ha a férfi, aki veled szemben áll, zsebre dugja a kezét, akkor kétség kívül titkol valamit. Például, hogy ő valójában egy kecske, csak ember maszk van rajta. Na jó, ez nem teljesen biztos, az viszont igen, hogy a zsebre dugott kéz a kommunikációban egy nem éppen őszinte cselekedet. Szóval, aki így áll, alighanem titkol valamit.

 

Ha néha megérinti a saját arcát...

kar_5.jpg

Ha a férfi az arcát fogja, miközben beszélsz hozzá, nagy valószínűséggel nem hiszi el, amit mondasz neki. Ez ugyanis a döbbenet jele.

 

Ha az óráját nézi...

kar_6.jpg

Ha az óráját vizsgálja, akkor alighanem türelmetlen, már menne onnan, ahol vagytok. Persze az is lehet, hogy csak azon gondolkodik, hogyan készíthetne időgépet a a karórájából, hogy visszamehessen az időben és semmissé tehesse a kék M&M's cukorkákat.

 

Ha ásít...

kar_7.jpg

Ami biztos, hogy aranyhalnak képzeli magát. Ezen kívül még előfordulhat, hogy unatkozik, álmos, esetleg fáradt - ezekre is szokott utalni az ásítás. Apropó: tudtad, hogy az csak egy tévhit, hogy az agy oxigénhiányától ásítunk? A legtöbb kutató azt állítja, hogy a legfontosabb funkciója az ásításnak az ébren tartás: az izmok nem szeretnek elernyedni, ezért időről időre ösztönösen "nyújtóznak egyet". Az ásítás pedig azért lehet ragályos, mert ezzel az állatvilágban a pihenő állatok egymásnak segítettek ébernek maradni, ha vadászni vagy menekülni kell.

 

Ha keresztbe teszi a lábait...

kar_8.jpg

Ha egy férfi veled szemben keresztbe teszi a lábát, akkor attól fél, hogy izomból tökön rúgod. Úgyhogy ilyenkor mondd meg neki, hogy semmi ilyesmi, fejbe fogod. A viccet ismét félretéve, ez a póz feszengésről, bátortalanságról árulkodik.