Izgalmas prototípussal rukkolt elő a Pepcom

19/01/09 szerda
ujnemzedek.hu
Rengeteg okos –, vagy majdnem okosóra van a piacon, de 1-2 naponta általában mindegyiket töltőre kell tenned. Így viszont nem lehet százalékosan kihasználni a lehetőségeit (gondoljunk csak az alvásfigyelés funkcióra, ami mit sem ér, ha esténként töltőn van az eszköz).

A Pepcom Matrix PowerWatch 2 azonban éppen ezen a téren igyekszik nagyot dobbantani. Nem lehet semmire sem rácsatlakoztatni, így semmi mással nem is tudod tölteni, csak a testhőddel és napfénnyel. Az eszköz áramforrását tehát egy hőelektromos generátor adja, ami a tested által leadott hőt konvertálja a szenzorok és az óra kijelzője számára hasznos energiává. Az idei CES-en a fejlesztők már a saját karjukon viselték a prototípusokat, így a dolog működik.

A 2 színes, egyedi háttérvilágítású LCD panel világítás nélkül mindig aktívvá teheti a jelenleg prototípus fázisban lévő eszközt, amely a GPS-en és intelligens pulzusmérőn túl a szokásos mozgásszenzorokat is tartalmazza. Napi aktivitás –, és sportkövetés? Naná. Vízállóság? 200 méterig sima ügy. Ráadásul Apple HealthKit és Google Fit támogatás jár az eszközhöz.

Mi történik pontosan, amikor leveszed? Erről még nem szól a fáma, mindenesetre a sportóra pár hónapon belül akár már valósággá válhat.

Forrás: mobilarena.hu