Itt vannak az arcok, akiknek inkább nem kellett volna múzeumba menni

17/01/31 kedd
ujnemzedek.hu
Mert akkor mondjuk nem kerül szétszelfizésre az óraműtárgy, vagy nem keletkezik luk a másfél millió dolláros olajfestményen.

Ez a sztori persze, hogy mindenkinek megvan:

Ezt a balesetet sem neveznénk szándékosnak: moncsicsi-ikont festeni csakis már-már bűbájos bénasággal lehet. Most azonban azokról lesz szó, akiket így vagy úgy, szerencsétlenségből vagy sem,

de egy múzeumban ért a baj.

Ott van például mindjárt a fickó, aki valószínűleg nem tartotta elég jónak a több száz éves óraszerkezetet a szelfijéhez, ezért nekiállt azt megigazítani. Lehet tippelni, mi történt:

Ha már szelfibűnözés: 2016-ban a lisszaboni National Museum of Ancient Artnál egy 18. századi, Szent Mihályt ábrázoló szobor lett taccsratéve azért, mert az egyik vendég nem találta az autofókuszt a gépén, vagy csak egyszerűen csúcsbéna volt, mindenesetre a fickó addig hátrált, míg ez nem lett a dolog vége:


(Facebook)

Ennél egy fokkal mókásabb talán az, amit egy 91 éves néni művelt a nürnbergi múzeumban - mondjuk lehetett akármilyen avantgarde művész Arthur Koepcke, 1966-ban gondolhatott volna arra, hogy egyesek nem ÚGY értik majd a művészetét, ahogy szeretné, és nekiállnak megfejteni. Merthogy a nevezett kép egy keresztrejtvényt ábrázolt, amit a néni szó nélkül (haha) nekiállt kitölteni.


8 betű, szándékos tönkretétele dolgoknak... Hm.

Egy tajvani fiú még 2015-ben szállt bele egy másfélmillió dolláros festménybe - a srác a művészettől láthatóan totál megszédülve üt öklömnyi lukat Paolo Porpora Virágok című munkájába.

A legutolsó hírek szerint a kis mázlistára nem szállt rá a műkincsrendőrség (már ha van olyan egyáltalán), és az okozott kárt is a biztosító állta. Nem tudjuk azonban mi lett 2016 júniusában a gigaméretű LEGO-szoborral, amit egy srác napokig épített, és egy másik egy pillanat alatt tett tönkre - vajon kifizetteték a 15 ezer dolláros értékűre becsült Zootroopia.kirakóst? Amiből ez lett?

Ha legközelebb múzeumba mész, mindenesetre nézz a lábad elé!