Itt van a legbizarrabb találmány, amit a koronavírusnak köszönhetünk

20/05/21 csütörtök
Ami papíron még jó ötletnek is tűnik: egy szétnyíló maszk, amiben lehet enni.

A koronavírus számos változást hozott az életünkben, ezek közül talán a legfontosabb és leglátványosabb, hogy a szájmaszk a mindennapok része lett. Ez azt is jelenti, hogy több ezren szembesültek azzal a kellemetlen aprósággal, hogy maszkban márpedig nem lehet enni.

Erre a roblémára próbáltak megoldást találni azok az izraeli kutatók, akiknek ezt a bizarr maszkot köszönhetjük, melynek közepén egy szájat találunk. (Képeket a linkre kattintva láthattok.) A maszkból kétfajtát terveznek gyártani, egy mechanikus verziót, ahol a bicikli kézifékjéhez hasonlatosan, egy kar lenyomásával nyithatjuk ketté, és egy automatikusat, amely érzékeli a közeledő evőezközt.

A találmányt az éttermi étkezés megkönnyítésére találták ki, azonban nehéz elképzelni, hogy valaha is el fog terjedni. Főleg, hogy inni csak szívószállal lehet benne kényelmesen, a leveseket pedig úgy ahogy vannak el is felejthetjük. Arról nem is beszélve, hogy hamar a nemkívánatos figyelem középpontjában találnánk magunkat.

Ezek alapján ajánlatosabb inkább otthon főzni, vagy a házhozszállítást igénybe venni. Tömegbe pedig hagyományos, rendesen záródó maszkban menni, és a legfontosabb, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra!