Itt a Wellhello-film betétdala!

16/11/02 szerda
ujnemzedek.hu
Elkészült a #Sohavégetnemérős – Történetek Wellhello-ra c. zenés játékfilm, melynek alkalmából az alkotók, a film támogatói és médiapartnerei november 2.-án sajtótájékoztatót tartottak az Akvárium Klubban.

A sajtótájékoztató a #Sohavégetnemérős film producere, Lévai Balázs vezetésével zajlott. Az eseményen részt vettek a Wellhello tagjai (Fluor és Diaz), Tiszeker Dániel rendező, Stalter Judit koproducer, Pataki Ádám operatőr, Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár forgatókönyvírók, valamint a film színészeinek és támogatóinak népes csapata. 

Az eseményen az alkotók meséltek a független film kezdeteiről, a Wellhello (Fluor és Diaz) egy másfél évvel ezelőtti fotó segítségével idézte fel az első lépéseket: "Sokat gondolkodtunk azon, hogy vajon mennyi embernek lehetünk életpillanataiban egyfajta filmzeneként, hiszen elég sűrűn kapunk esküvői videókat, leveleket, visszajelzéseket, hogy jó volt megélni a dalainkra egy-egy szakítást, szerelmet vagy épp összejövetelt. Kicsit úgy érezzük a film által, mintha beleleshetnénk néhány ilyen történetbe. Minket elvarázsolt és nagyon izgatottak vagyunk, reméljük, hogy megfelelő lenyomatot tudtunk adni a generációnkról."

Tiszeker Dániel rendező, a film színészei – többek között Sztarenki Dóra, Ötvös András, Orosz Ákos, Trecskó Zsófia és Tóth János Gergely – az előkészítés és a forgatás élményeiről számoltak be a média képviselőinek. Tiszeker kiemelte: "19 nap alatt forgattunk le egy nagyjátékfilmet 5 különböző városban, ami szinte lehetetlen, nekünk mégis sikerült, pedig legtöbbünk első nagyjátékfilmjét készítette. Remek stábbal dolgoztunk, a tempó ellenére jó hangulatú volt a forgatás. Sikerült létrehoznunk azt a képi világot, amit a film operatőrével, Pataki Ádámmal elképzeltünk: mind a hat történet más hangulatú és más stílusú, ugyanakkor a film egészében véve egységes vizuális koncepciót tükröz."

A sajtótájékoztatón Lévai Balázs producer bemutatta a film koprodukciós partnerét, a Laokoon Filmgroupot, valamint megszólaltatta a film fő támogatóit: az Új Nemzedék Központot, a Heinekenent, a Telekomot, a Siót, az In-kal-t, a Fornaxot, és a film helyszíneinek képviselőit is. 

Dr. Süveges Antal Pál, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője (fotó: Vadnai Szabolcs)

Süveges Antal Pál, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője elmondta: "Kerestük azokat a projeketeket, amik a fiatalokról, a fiatakoknak szólnak – ott pedig, ahol ennyire központi elem a mindennapok részét képező kérdéscsomag, ennek a generációnak a gondja, baja, mindennapi dolga, ami őket érdekli és érinti, az Új Nemzedéknek helye van.  Egy olyan sohavégetnemérős folyamatba kapcsolódhattunk be, ahol nem a "megmondás" a lényeg – nem üzenetekről, hanem a kérdésekről, megoldásokról szeretnénk beszélgetni, ebben pedig ez a film elsőrangú terepet jelent."

„A Wellhelloval régóta dolgozunk együtt, most ist bele ebbe a projektbe, hisz nagy örömünkre szolgál, hogy globális márkaként lehetőséget adhatunk tehetséges művészeknek arra, hogy megmutassák a bennük rejlő kreativitást” – nyilatkozta Gőcze Csilla, a Heineken márkamenedzsere.

A média képviselői számos ízelítőt kaptak az új filmből: levetítették a #Sohavégetnemérős hivatalos trailerét, egy mini werkfilm segítségével bepillantást nyerhettek a forgatás felejthetetlen pillanataiba és premiereként a Wellhello bemutatta a film azonos c. betétdalát és a hozzá tartozó videóklipet is.

"A Wellhello szövegei nagyon eltalálják a generációs életérzést. A hat történetet egy-egy olyan sor inspirálta, amely elmond valamit arról, hogyan élünk most, miben reménykedünk, mitől félünk, hogyan bulizunk, vagy miért esünk bele valakibe. A szkeccsfilmben lehetőség van arra, hogy több különböző műfajt is kipróbáljunk. A mi filmünkben így van klasszikus vígjáték, szürrealista dráma, romantikus feel-good film, sőt még egy thriller is." – mondta a film egyik forgatókönyvírója, Horváth András Dezső.

A #Sohavégetnemérős trailere 2016. október 25-én debütált, a hat történetet Wellhello dalokkal egybeszövő játékfilm előzetesére egy hét alatt közel kétszázezren (!) voltak kíváncsiak az interneten. 

A film alkotóinak ez erős visszaigazolás az eredeti alkotói szándékra. „Két világot hozunk össze zenés nagyjátékfilmünkben: a most induló fiatal színházi, független filmes színészgenerációt, a hasonlóan magas színvonalat képviselő, de sokkal populárisabb Wellhellóval, akik igényes szövegvilágukkal és profi zenéjükkel érnek el hatalmas sikereket. Abban bízunk, hogy ebből a két csapatból jövő energiák erősítik egymást és felpörgetik a történeteinket, ami különösen fontos egy szkeccsfilm esetében.” – foglalta össze a film rendezője, Tiszeker Dániel.

Az alkotók (kép: Vadnai Szabolcs)

A #Sohavégetnemérős trailerére kapott szakmai visszajelzések is kiemelten foglalkoznak a tehetséges, fiatal, húsz-harminc év körüli, színházi előadásokból ismert színészek szerepeltetésével. "Néhány évtizeddel ezelőtt, amikor az egész ország a színházi közvetítéseket nézte, mindenki ismerte és elismerte a tehetségeket. Ma már sajnos egyre kevesebben jutnak el színházba, egyre kevesebben néznek magyar filmet, pedig tehetségből ma sincs kevesebb, mint régen. A #Sohavégetnemérős-től azt reméljük, hogy a filmen keresztül a szélesebb közönség is megismerheti a fiatal színészgenerációt.” – nyilatkozta a film producere, Lévai Balázs.

A színikritikusok legígéretesebb pályakezdő díját a #Sohavégetnemérős három főszereplője is elnyerte: Orosz Ákos jelenleg a Vígszínház Bűn és Bűnhődés c. előadásában főszerepet játszik, Ötvös András a Katona József Színház társulatának tagja, Lábodi Ádám a székesfehérvári Vörösmarty Színházban szerepel. Mindhárman Junior Prima-díjas színművészek, Molnár Nikolett pedig az idén Jászai Mari-díjat is kapott. A többi fiatal főszereplők közül Mészáros Blanka a Katona József Színházban játszik, Trecskó Zsófia a Madách Színházban, Zsigmond Emőke az Örkény Színház színésze, Hartai Petra pedig a Szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának tagjaként elnyerte a 2016. év legígéretesebb fiatal színművészének járó Arany Medál-díjat. 

A filmben főszerepet kapott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen és a Kaposvári Egyetemen frissen végzett színészgenerációjának több tagja is: Dékány Barnabás (TÁP Színház, Átrium Film-Színház, Belvárosi Színház), Tóth János Gergely (Kaposvári Csiky Gergely Színház), Molnár Gusztáv (Stúdió K, Nézőművészeti Főiskola, Terminál Workhouse) és a SZFE-n tanuló Lukács Dániel.

A sajtótájékoztatón a kisvárosok mozihiányának enyhítésére született Mozgó Mozi és a Cinema City képviselői bemutatták a #Sohavégetnemérős különleges forgalmazását. A sok tekintetben formabontó filmet a Cinema City és az országszerte cirkáló Mozgó Mozi november közepétől elővetítések formájában tűzi műsorra, amely hivatalosan 2016. december 1-től látható majd a magyar mozikban.  

A #Sohavégetnemérős sajtótájékoztatóján Lévai Balázs bejelentette, hogy a film kiemelt médiapartnere a Petőfi Rádió,  a Petőfi TV és a PetőfiLIVE.hu is. 
Kardos–Horváth János, az MR2 Petőfi Rádió műsorvezetője, egyben a film egyik szereplője is, a következőt nyilatkozta: „A Petőfi egy cool brand, ami olyan könnyűzenei előadókat adott az országnak, mint a Wellhello, vagy akár a Kaukázus. Bízom benne, hogy a Petőfi több hasonló projektben is részt vesz partnerként a jövőben. Örülök annak, hogy az egyik legnépszerűbb magyar zenekarról elkészült a  #Sohavégetnemérős c. film és külön öröm számomra, hogy a Petőfi Rádió és én is részt vehettem benne.” 

A #Sohavégetnemérős film producere a könyves-tévés-filmes Lévai Balázs, rendezője Tiszeker Dániel. A játékfilm mindössze húsz forgatási napot és alig három hónapos utómunkát igényelt, amelyhez a forgatókönyvírók, Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár, valamint az operatőr, Pataki Ádám összehangolt munkája mellett nagyban hozzájárult Mészáros Attila vágó is.

Az eseményen naná, hogy az Új Nemzedék is részt vett - korábbi cikkeinket a zenekarról itt találod, a sajtótájékoztatón készült élő tudósításunkat pedig ide kattintva érheted el.