Itt a Nagy Magyar Filmteszt! Te mennyit tudsz?

17/11/20 hétfő
ujnemzedek.hu
Elindult a Diákújságírók Egyesülete (DUE) elindította három fordulóból álló vetélkedősorozatát, aminek ez az első köre. Szállj be a versenybe!

A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlik, ahol mindenki 24 kérdést kap - képeset és szövegeset egyaránt -, a helyes válasz megadására kérdésenként 40 másodperc áll rendelkezésre. A teszt legvégén az eredménnyel együtt láthatóvá válnak a helyes válaszok is.

A középdöntőbe több százan jutnak tovább, a döntőben pedig élő kvízjáték várja az első két fordulóban legjobbnak bizonyult húsz versenyzőt, várhatóan márciusban, a Magyar Filmhét előtt. A nyertesek értékes ajándékokkal térhetnek majd haza.

A Filmalap által támogatott Nagy Magyar Filmtesztet bárki kitöltheti, de a versenyben csak a 14-20 éves kor közöttiek vehetnek részt. A tesztekkel egyrészt szeretnék a klasszikus és új magyar filmeket népszerűsíteni, valamint a fiatalok filmes ismereteit is bővíteni.

Az teszt január 31-ig érhető el a www.filmteszt.hu oldalon.

A DUE Médiahálózat az iskolai diáklapokat és diákrádiókat, az újságírói pályára készülő általános és középiskolásokat, a kommunikáció szakos hallgatókat, a pályakezdő újságírókat, és a média iránt érdeklődő fiatalokat fogja össze. 2013 óta minden évben teszteket ír ki diákok számára, a fiatalok intelligencia-szintjét vizsgáló Nagy Diák IQ-teszten tavaly csaknem húszezren vettek részt - olvasható a közleményben.