Introvertálttal élsz párkapcsolatban? Ez a tíz dolog segíteni fog.

17/03/20 hétfő
ujnemzedek.hu
Mindkettőtöknek.

Menjünk bulizni! - Maradjunk itthon filmezni.

Gyerünk kirándulni! - Inkább olvasnék.

Irány a strand! – Nem lehetne inkább egy kávézóban üldögélni?

Ha egy introvertált és egy extrovertált összejön, mindkét fél részéről extra türelemre és tudatosságra van szükség, hogy a dolog hosszú távon is működni tudjon.

Te vagy az extro? Itt van tíz tipp, hogy megértsd az introvertált párodat:

1.  Idő

Ne vedd sértésnek, ha a másik szeretne egyedül is időt tölteni. Nem miattad van, csak szeretne feltöltődni, hogy utána ismét 100%-ot tudja nyújtani. Adj neki időt!

2. Beszélgetés

A mélyebb, valódi értelemmel bíró beszélgetéseket szeretik, a felszínes csevegés nem nagyon hozza őket lázba, megunják, kerülik. Ne csodálkozz, ha nem partner az ilyenben.

3. Változás

Ne próbáld meg megváltoztatni, ne magyarázd neki, hogy de jobb lesz, ha mégis elmentek kuponos bázisugrásra, és nem otthon playstationöztök. Ő ilyen, fogadd el, ha szereted.

4. Kimozdítás

Attól, hogy nem változtatod meg a szokásait, néha ráveheted, hogy menjetek el randizni ide-oda kettesben. Ha ezt ügyesen csinálod, jól fogja érezni magát, miközben magától sosem hozta volna szóba, hogy induljatok neki.

5. Csend

Néha a csend a legjobb, ami egy introvertálhat történhet. Nincs szüksége rá, hogy folyamatosan beszéljetek, szóljon a zene vagy a tévé.

6. Feloldódás

Lassan oldódnak fel, szóval ne siettesd őket. Ne hasonlítsd őket az extrovertált ismerőseidhez, akik egyből belevetik magukat a buliba, egyből magukhoz ragadják a szót egy beszélgetésben. Adj időt a párodnak, hogy belemelegedjen a szituációkba.

7. Feltöltődés

Adj neki időt, hogy a nap végén, hazaérést követően kicsit feltöltődjön, ne sértődj meg, ha nem te vagy az első, akivel foglalkozik, hanem saját maga.

8. Csendes

Tudják, hogy csendesek, nem kell felhívni rá a figyelmüket. Igen, ők ilyenek, még ha neked ezt nehéz is elfogadnod. Ne ismételgesd!

9. Otthon

Több otthontöltött estére van szükségük, mint neked. Nem kell állandóan felhozni, hogy „bezzeg mások mennyit járnak el otthonról”, meg hogy „persze mindenki ott lesz a buliban, csak te nem akarsz jönni”. Nem azért van, mert nem szereti az embereket, neki ezek az igényei.

10. Megfontolás

Előbb gondolkodnak, minthogy kapásból kimondják hangosan a véleményüket. Ne várd el tőle, hogy egy új témánál egyből sziporkázzon és dobálja az ötleteket.