Időutazásra hív a Ludwig Múzeum új kiállítása

20/08/05 szerda
A múzeum mintegy 800 darabot számláló gyűjteményéből válogatták ki a műveket, amelyek a személyes, a művészi és a történelmi idő különböző aspektusait tárják a néző elé

Amióta az ember képes értelmezni az idő fogalmát, azóta izgatja az időutazás kérdése. Számos művészeti iskola és ág járta már körül ezt a témát, de a középpontban igazából mindig maga az ember állt. Saját magunk, saját történelmünk megismerése, az abból való tanulás, a számos apró történés nyomán bekövetkező történelmi nagyságú események, melyek alapjaiban határozzák meg azt a világot, amiben élünk.

Ezekre a kérdésekre kínál, ha nem is választ, de egy elmélyedési lehetőséget a Ludwig Múzeum Időkép című új tárlata, amely az idő és a művészet kapcsolatát vizsgálja.

A kiállítást az idővel, az idő múlásával és nevezetes dátumokkal kapcsolatos művek vezetik be, majd családi fotókon, naplókon keresztül kapunk betekintést egyéni életsorsokba és családtörténetekbe, a közép-kelet-európai privát történelembe.

A kiállított műveken keresztül ismerhetjük meg a közelmúlt történelmét, a hétköznapi pillanatokat éppúgy, mint a történelmi jelentőségű momentumokat. Új színben láthatjuk az emlékműveket és átgondolhatjuk a művész, társadalom és a politika összefüggéseit.