Házi kedvencek a karantén ideje alatt

20/04/03 péntek
ujnemzedek.hu
Akinek van otthon kisállata, most a járvány ideje alatt nincs túl könnyű helyzetben. Bizony a háziállatról is felelősen kell gondoskodni.

Előnyt élveznek azok, akik teknőst, halat, vagy aranyhörcsögöt tartanak otthon. Esetleg kertes házban vagy külterületen laknak, hol az állatoknak van kenneljük, kifutójuk. De mi van azokkal az állattartókkal, akiknek meg kell oldaniuk az állat szükségleteit a betondzsungelben?

Kedvencünk élelmezése a fontos szempontok közé tartozik. Érdemes neki is jó előre – legalább 10-14 napi tápot, élelmet – bespájzolni. Ugyanez vonatkozik a gyógyszerekre, vitaminokra is.

A másik a sétáltatás. Házi karantén esetén nem, vagy csak korlátozottan hagyhatod el az otthonod. Viszont a szükséglet nagy úr, így érdemes előre egyeztetni barátokkal, rokonokkal, hogy ha tudnak, segítsenek be a sétáltatásban. Ez még a jobbik eset.

Amennyiben korházi karanténba kerültél, a háziállat teljes ellátását meg kell oldani. Itt már szóba kerülnek a tengeri malacok, botsáskák és az aranyhalak is. Őket nem kell sétáltatni, viszont igénylik az etetést, takarítást. Szóval, ha ilyen helyzetbe kerültél kérj meg valakit, aki magához tudja venni, vagy el tud menni lakhelyedre és ellátni a házikedvencedet, míg te nem tartózkodhatsz otthon. Ha a második opciót választjátok, oda kell figyelni a lakóhely fertőtlenítésére az első belépéskor. Utána már nem. A kedvenced ellátásában segítséget kérhetsz a környékbeli menhelyektől vagy önkormányzatot is fel lehet hívni, hátha tudnak segíteni a megoldás megtalálásában.

Mindenesetre a kedvenced játékait, nyakörvét, pórázát fertőtleníteni kell. Érdemes egy pontos leírást is adni, hogy mit szeret és mit nem; vagy, hogy kell etetni esetleg gyógyszert adagolni a számára. Fontos, hogy az állatorvos számát is megadd az ideiglenes gondozójának.

Ha szeretnél többet megtudni erről a táméról, látogass el a Nébih oldalára.