Hamarosan mobilappon keresztül is vehetünk vonatjegyet - hurrá!

17/11/10 péntek
ujnemzedek.hu
Végre, juhú, gratulálunk!

Leugrasz a helyijáratos buszról a vasútállomás mellett, még van 10 perc a vonatindulásig. Szaporázod a lépteid, és közben azon agyalsz, hogy kéne még venni valami kaját a pékségben indulás előtt, mert éhes leszel az úton. Még 8 perc.

Nem ártana valami olvasnivaló sem, mert a nagy sietségben otthon hagytad a könyvet, a telefonodon meg nem akarsz olvasni, mert már csak 21%-on van az aksi, és jó lenne, ha kibírná az utat. Még 6 perc.

Belépsz az állomás területére, és a fejedben kavargó gondolatok egy pillanat alatt eltűnnek, mert helyüket egy pillanatra átveszi a pánik. De csak egy pillanatra, mert utána az esélytelenek nyugalmával ismered fel, hogy te nem leszel rajta a vonaton. A pénztárnál és a jegyautomatáknál is húsz méteres sor feszül, esélytelen, hogy érvényes jeggyel felszállj, anélkül meg jön a bünti, mert a vonaton nem tudsz jegyet venni, ha az induló állomásodon van jegyvásárlási lehetőség.  

Ez a kín már örökre elkerüli azt az ezer Android-felhasználót, akik a Vonatinfó app jegyvásárlás opcióját tesztelhetik. Az ő visszajelzéseik alapján még csinosítgatják kicsit az alkalmazást, és hamarosan mindenki számára elérhető lesz a lehetőség. A MÁV a telekommunikációs társaságokkal is megállapodott – vagy folyamatban van a megegyezés -, így az app használata a havi adatforgalmi keretbe sem számít bele.

Végre, juhú, gratulálunk!