Fiatalok, akik saját szüleiket perelték be

18/01/19 péntek
ujnemzedek.hu
A szülők olykor túlkpaják kicsit a közösségi médiát és megfeledkeznek arról, hogy gyerekeik véleményét kérjék ki egy-egy kiposztolni szánt fotóról. Ez valakinek épp elég indok arra, hogy beperelje a saját szüleit. Igen, azért mert egy gyerekkori meztelen fotót publikáltak róla!

1. A lány azért perelte be szüleit, mert cikis képeket tettek ki róla Facebookra

Egy 18 éves osztrák lány azért perelte be a szüleit mert folyton kínos képeket tettek ki róla közösségi profiljukra, már 2009 óta. Az idő telt múlt és már közel több mint 500 kép került fel a lányról az oldalra. Ezek után a tini korból kilépő lány a bírósághoz fordult ügyével. Ráadásul mindössze 14 éves volt mikor ezzel először szembesült, akkor is csak véletlenül, miután regisztrál a Facebookra. 

"Nem tudták, hol a határ, nem szégyenkeztek semmi miatt és nem érdekelte őket az sem, ha mondjuk az egyik képen éppen a vécén ültem, vagy totyogó kisgyerekként pucéran feküdtem a kiságyban", folyamatosan fényképeztek és mindent rögtön posztoltak is" - nyilatkozta a lány.

people kid child baby girl cry
Forrás: Stocksnap

2. A 25 éves fiú azért perelte be szüleit mert nem akartak neki zsebpénzt adni

Egy 25 éves fiú utlimátumot kapott szüleitől: ha nem talál magának munkát, többet nem kapja meg a havi 588 dolláros zsebpénzét. A szülők természetesen komolyan gondolták a dolgot és betartották a szavukat, megvonták a fiútól a költőpénzt. Erre a srác bosszúból beperelte őket. A bírót viszont nem ejtették a fejére, a szülőknek adott igazat, a fiút pedig rendre intette: költözzön el otthonról és keressen munkát. 

3. Az egyik nő azért élt a per lehetőségével mert a szülei egy elég ciki nevet adtak neki: azt, hogy Clamidya

A nő, ahogy elköltözött otthonról bosszút esküdött szülei ellen, akik szerinte tönkretették az életét azzal, hogy ezt a nevet adták neki. A hölgy súly és mentális problémákkal küzdött és öt év alatt tizenkét öngyilkossági kísérlete volt - mindezt a szülei tette miatt, akik rettentő lelki traumát okoztak neki azzal, hogy így nevezték el. A Clamidya név hasonlít a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegséget okozó Chlamydia trachomatis baktérium nevére, így a nőnek gyerekkora óta állnia kellett a csúfolódásokat a nevével kapcsolatban, sőt egész eddigi életében. 

4. A srác, aki azért perelt mert nem kapott elég pénzt a bar-micvójára

A 20 éves srác azért perelte be az anyukáját, mert anno, mikor 13 éves volt, ígéretet tett neki, hogy a nagymamájától 5000 dollárt fog kapni bar-micvójára. A pénzt végül az anyuka nem adta oda a gyereknek, de nem költötte el, pusztán eltette fia későbbi főiskolai tanulmányaira. A bíró viszont a fiúnak adott igazat és arra kötelezte az anyukát, hogy fizesse ki gyerekének az adott összeget.

5. A 16 éves tini azért perelt mert nem akarta, hogy az édesanyja tovább posztolgasson róla a neten

Egy 16 éves olasz fiú is az édesanyját perelte be, mert az állandóan posztolt róla a Facebookra. A srác ráadásul azt mondta, hogy a bejegyzések súlyosan károsították a szociális életét ezért úgy gondolja, hogy az Egyesült Államokba költözik, és ott folytatja középiskolai tanulmányait, az újrakezdés reményének fejében. Az bíróság decemberben úgy döntött, hogy az anya az összes posztot törölje fiáról a közösségi oldaláról 2018. február 1-ig, különben 10.000 eurós bírságot kell fizetnie.

Forrás: life.hu, nlcafe