Ezért válik szellemmé, akivel chatelsz

19/02/15 péntek
ujnemzedek.hu
Manapság már rengeteg lehetőségünk van arra, hogy az online térben ismerkedjünk, vagy éppen ott kezdjük el magát a párkapcsolatunkat. Azonban ahogy mindennek, ennek is vannak árnyoldalai

Ha belegondolunk, egy kifejezetten párkeresésre létrehozott oldalon „egészen könnyen és gyorsan” ismerkedhetünk össze a másik féllel, már csak abból fakadóan is, hogy alighanem mindketten hasonló okból regisztráltunk.

A megkezdett beszélgetések során ennek megfelelően egészen hamar meg tudunk nyílni a másiknak, feljönnek komoly, akár a közös jövőre reflektáló mondatok, és ha még egy-két személyes találkozó is ráerősít a dologra, lehet, hogy már pár hét után „érezni kezdünk valamit” a másik iránt.

„De nem küldene szívecskéket, ha nem úgy gondolna rám.”

Pedig de. Gond nélkül. Ráadásul ez sokkal gyakrabban meg is történik, mint hinnénk. Olyankor pedig előfordul, hogy egyik napról a másikra lesz „mindennek vége”, hogy az illető eltűnik a chatről, a facebookról, a netről és nem találjuk sehol. „Mintha sosem létezett volna”.


Fotó: Pixabay

Ghosting

„A ghosting, ez az egyre inkább terjedő, de érzelmileg megkérdőjelezhető megoldás rosszabb egy valódi szakításnál, ahol a partnernek legalább módja van valamit mondani vagy feltenni egy kérdést. A ghosting azonban ezt nem teszi lehetővé – a másik oldalon a teljes közömbösség látszik, amitől mindenki kihasználtnak, rosszabb esetben lecserélhetőnek, eldobhatónak érezheti magát” – Írja a mipszi.hu.

Tehát fontos észben tartanod, hogy bármennyire is érzed borzasztónak és igazságtalannak, ha ilyennel szembesül, nem a Te hibád és tényleg nem miattad történik ez a dolog, hanem sajnos azért, mert az online ismerkedésnek – bármennyire is tartjuk néha klassznak –, ez egy sajnálatos árnyoldala.

Forrás: mipszi.hu