Ezek azok a baklövések, amikre később is pirulva gondolunk vissza

16/12/21 szerda
ujnemzedek.hu
A Secretregrets (titkos megbánások) blogon rengetegen mondták el mi az, amit másképp csinálnának.

1. "Bánom, hogy népszerű voltam a suliban. Mindig erre vágytam, de a végén anyukám már nem bízott bennem a folyamatos bulizásaim miatt, az igaz barátaimat pedig elvesztettem, mert önző és beképzelt voltam. Mindenem megvan, amire vágytam, és most csak azt akarom, hogy ne legyen" - 16 éves lány.

2. "Sajnálom, hogy bezárkóztam és nem barátkoztam senkivel. Lehet, akkor nem fordulok a drogokhoz, hogy betöltsem azt az űrt, amit a magányom okozott." - 18 éves fiú.

3. "Bánom, hogy a szüzességemet egy buliban vesztettem el 14 évesen, mert cikinek éreztem, hogy mindenki azt mondta már nem szűz és gáz, hogy én az vagyok. Szörnyű élmény volt és ma már bánom." - 20 éves lány.

4. "Sajnálom, hogy túl korán azt hittem, már tudom, mi akarok lenni, és amikor főiskolán rájöttem, hogy mégsem érdekel, nem váltottam, mert azt hittem, a szüleim mérgesek lesznek. Ma nem szeretem a munkámat." - 25 éves fiú.

5. "Bánom, hogy cikiztem egy lányt a suliban, azért, mert kövér volt. Igazából engem nem is zavart, csak mindenki cikizte, így én is beálltam a sorba. A lány azóta meghalt és sosem felejtem el, hogy én is hozzájárultam az öngyilkosságához." - 18 éves lány.

6. "Sajnálom, hogy sosem mondtam el senkinek, hogy molesztálnak. Inkább úgy tettem, mintha mi sem történt volna. Sok szívfájdalmat és magányt spóroltam volna meg, ha valakivel megosztom a titkom. 12 év után a gyógyulás útjára lépni sokkal nehezebb..." - 19 éves lány.

7. "Bánom, hogy nem bíztam benned, Anya, és bántottalak azzal, hogy bántom magam. Sajnálom, hogy a valóságot azután tudtad meg a naplómból és a csetüzenetekből, mikor már kórházban voltam, mert meg akartam ölni magam. Lehet, sose jutok el idáig, ha rögtön veled beszélem meg. Szerencsére túléltem, és hála neked, már jól vagyok." - 15 éves lány.

8. "Sajnálom, hogy idegesített, amikor a suliba akart kísérni, amikor kérdezte hol vagyok, amikor segíteni akart, hogy idegesített, ha dumálni akar velem. Nem tudtam, hogy ilyen kevés időnk lesz együtt, és ennyire
fog hiányozni. Nyugodj békében, Apa." - egy 20 éves lány.

9. "Sajnálom, hogy végigszenvedtem a sulit. Melózni sokkal rosszabb, jobban kiélvezhettem volna." - egy 25 éves fiú.