Ettől irtózunk a legjobban utazás alatt

16/09/30 péntek
ujnemzedek.hu
A Busbud.com 2000 embert kérdezett meg utazási élményeikről, pontosabban arról, hogy milyen negatív dolgokat tapasztaltak egy-egy útjuk során, ami pocsékká tette utazásukat. Lássuk, mik voltak a legcikibb dolgok.

A repülőn

Kellemetlen testszag. Egy repülős utazás során a legdurvább tényezőnek a rossz testszagot mondták az emberek. Szűk helyen, több órát kibírni egy nem túl illatos útitárs mellett valóban elég borzalmas lehet.

Késések. Sokan kiakadnak és idegesek lesznek ha a járatuk késik, főleg ha megbeszélt időpontra kell érkezniük.

Síró gyerekek. Talán a nők ezt jobban tolerálják, de még így is többen tartják zavaró tényezőknek a síró babákat.

Elviselhetetlen gyerek és nemtörődöm szülő. Sokan kiakadnak azoktól a gyerekektől, akik folyton csinálnak valami marhaságot de a szülők nem figyelnek oda rá.

Szűk hely. Sokan agybajt kapnak, mert nem férnek el a kis ülésben, nem fér el a lábuk az utastérben. Nem beszélve arról, ha az előttük ülő hátra dönti az ülését. Viszlát örökre kényelem.

Hangos útitársak. Harsány nevetés vagy vitatkozás, nem is sejtik sokan, hogy ez mennyire zavaró tud lenni.

biggest-air-travel-pet-peeves
Fotó: busbud.com

Autóban

A legdurvább és legellenszenvesebb sofőrök, akik telefonálnak vetetés közben. Legyen az hívás vagy egy chat üzenet, ez rettentő veszélyes tevékenység vezetés közben. Nem csak saját magát veszélyezteti a sofőr, hanem mások életét is.

Stresszforrás még a dugó. Reggeli rutin részévé válik az autósok számára, de egy kirándulás során dugóba keveredni borzasztó és csak rabolja az értékes időt. Nem árt előre megtervezni az utat akár B és C útitervekkel is.

Tötymörgés a lassú sávban. Ez is balesetveszélyes tud lenni, sőt akadályozhatja is a forgalmat.

Idegesítő utasok. A legutálatosabbnak azt tartják a sofőrök, ha az utas beleszól a vezetésbe, a vezetési stílusba vagy ha épp otthagyja a szemetet maga után a kocsiba.

Szintén agyrém az olyan sofőr, aki nem indexel, aki csak úgy kikanyarodik egy másik autó elé, nem használ jelzéseket de magasról tesz a táblákra és a lámpákra is. Bizony felmegy az emberben a pumpa ilyen esetekben.

car-travel-pet-peeves
Fotó: busbud.com

Buszon és vonaton

Itt is a büdös testszag volt a legrosszabb, amit tapasztaltak az emberek utazás során.

Szorosan ez után jött a nem kívánt testi kontaktus, mikor egy elalvó ember feje a vállunkra esik vagy épp ránk dől egy kanyarban – mindenki ismeri ezt a kínos érzést.

Hangos zene. Akkor is zavaró ha csak a fülhallgatóból szűrődik ki.

Az is irritáló ha hangosan pletykálnak, fecserésznek mellettünk. Lehet ezt diszkrétebben is.

Bosszantó tényező még a tolakodás, lökdösődés is, de vannak akiket az is felbosszant, ha azt látják, hogy nem adnak helyet egy idős embernek vagy egy kismamának.

bus-train-travel-pet-peeves
Fotó: busbud.com