Emelkedni fog a Diákhitel 1 maximális felvehető összege

20/01/28 kedd
ujnemzedek.hu
Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója a Világgazdaságnak nyilatkozott a tervezett változtatásokról

Bár a tervezetet pontos részletei még nem ismertek, a hallgatók valószínűleg már a következő tanévtől igénybe vehetik a szabad felhasználású Diákhitel 1 megváltoztatott konstrukcióját. Kérdés, hogy mekkora emelkedés várható a mostani, havi 70 ezer forintos plafonhoz képest.

A vezérigazgató szerint az összeghatár emelését a felsőoktatási hallgatók megnőtt kiadásai indokolják. Az új hitelfelvevők csaknem 80 százaléka már a kérhető hitelmaximumot igényli, ami valószínűleg összefügg a hallgatókat érintő pénzügyi kihívásokkal. Az egyetemi városokban például az elmúlt évek alatt 50 százalék körüli lakbéremelkedés volt megfigyelhető.

Nem csupán a Diákhitel 1 változtatása van tervbe véve a Diákhitel Központnál. Új termékeken, a már meglévő hitelek esetében pedig egyéb változtatások előkészítésén is dolgoznak a szakemberek. Tervben van például egy olyan felnőttképzési hitelkonstrukció bevezetése, amely fix kamattal és fix futamidővel vehető majd igénybe. Azonban további részleteket ezzel a hiteltípussal kapcsolatban sem tudunk.

 

Forrás: vg.hu

Borítókép: diakhitel.hu