Elvesztetted a motivációd, nem megy úgy a munka?

19/01/21 hétfő
ujnemzedek.hu
Gondoljunk csak bele: a legideálisabb, amikor a céljaid megvalósítását a munkahelyed is támogatja. Lehetőséged van feljebb lépni a ranglétrán, új dolgokat tanulni és ezt értékelik is a főnökeid. Így könnyű sikereket elérni és motiváltnak maradni.

De mi van akkor, ha ezt nem tudod szinten tartani? Van, amikor elfogy az ember lendülete, elfárad vagy épp beleun a munkájába. Ilyenkor nehéz erőt venni magunkon és ugyan olyan motiváltan folytatni a munkát mint, amikor minden rendben van.

A sikert hozó motivációt nem könnyű mindig megteremteni, pedig minden munkával töltött nap szükség lenne rá. Alap esetben két dologra van szükséged: szeretni a munkád és a munkahelyed. Ha valamelyiket nem csíped, akkor meg kell tanulnod meglátni bennük a jót. Ha támogat a környezeted, az már félsiker abban, hogy megszeresd a munkád. Ha nem támogat a céged, akkor is meg kell keresned azt, amiért érdemes dolgoznod a szakterületeden.  


Forrás: Pixabay

Ha most úgy érzed neked is szükséged van egy kis motivációra, akkor ezt a négy tippet fogadd meg!

1. Tartsd szem előtt a céljaid

Minden nap tűzz ki egy apró célt magad elé, amit munkában majd teljesíteni fogsz. Ezek az apró célok fognak megtölteni sikerélménnyel. Bármennyire is fura, a kis cél is hasznos! Hogy miért? Mert ezáltal érezni fogjuk, hogy helyünk van ebben a munkában, számítanak ránk, hogy ma is volt valami, amit meg tudtunk oldani - ezek az apró lépések összeadódnak és garantáltan sikerélménnyel járnak.

2. Ismerd meg mások motivációit is

Ha megismered a munkatársaid motivációit, abból képes leszel tanulni. A jó mintákat át tudod venni, be tudod építeni a hétköznapjaidba, a rosszakból meg tanulhatsz. Ha csapatban dolgoztok, lehet közös célotok, amiért küzdeni fogtok, képesek lesztek egymást segíteni, tanácsod adni a fejlődés érdekében. Ettől függetlenül ne ess abba a csapdába, hogy magadat másokhoz méred. Légy versenyben és bizonyítsd a rátermettséged, de ne mások legyőzése legyen a célod, hanem a fejlődés, na meg az, hogy megmutathasd a tudásod!

3. Tanulj új dolgokat, fejleszd a tudásod

Ha valami nem megy, akkor tréningezd magad. Vegyél órákat, olvass utána a neten, keress oktatókat vagyonline kurzusokat. Ha fejleszted magad, motivált fogsz maradni, mivel folyamatosan új célokat akarsz majd elérni azon a területen, amin trenírozod magad. Ezek elérése pedig szintén sikerélményt okoz majd.

4. Néha azért kapcsolj ki

Ha fáradt vagy, unod a munkát, nehezedre esik bemenni dolgozni, vegyél ki egy szabadnapot vagy pihenj át egy egész hétvégét. A fáradtság nem csak fizikailag, de szellemileg is megterhelő, ne is csodálkozz azon, ha elveszi minden motivációd ez az érzés. Ha nem akarsz kiégni, akkor tanulj meg pihenni! Legyél offline hétvégén, menj el túrázni, olvass – csináld azt, ami feltölt.

Forrás: happyhunter.blog.hu