Elhalasztják a Külföldi Nyelvtanulási Programot!

20/03/13 péntek
ujnemzedek.hu
A Magyar Kormány a koronavírus által okozott rendkívüli helyzetre tekintettel döntött így.

Egy korábbi cikkünkben mutattuk be a Külföldi Nyelvtanulási Programot, amely azonban a koronavírus által okozott pandémiára való tekintettel érvényét veszti.

2020. március 11-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Kormány sajtótájékoztatója után a következőkről tájékoztatta a kiutazási programot szervező Tempus Közalapítványt:

„Egy évvel elhalasztja a kormány a Külföldi Nyelvtanulási Programot – jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter annak kapcsán, hogy a kormány rendkívüli jogrendet hirdetett és veszélyhelyzet elrendeléséről döntött a koronavírus-járvány miatt.”

A fentiek értelmében a Tempus Közalapítvány a pályázati rendszert a bejelentést követően felfüggesztette, ezzel értelemszerűen a diákok programjai is elmaradnak.

A részletek még nem ismertek azzal kapcsolatban, hogy az idei évben jelentkezők milyen módon vehetnek majd részt a programban, az azonban várható, hogy a helyzetükre tekintettel lesznek a hatóságok.

A Tempus Közalapítvány minden témával kapcsolatos hírt megoszt a honlapjukon, amelyet a további részletekért érdemes követni.