Éjszakai örömtekerés az Által-ér völgyében

19/08/27 kedd
ujnemzedek.hu
Harmadik alkalommal került megrendezésre az éjszakai tekerés a Peron Music Alapítvány és az Új Nemzedék közös szervezésében. A 25 kilométeres távon 400 kicsi és nagy kerekező vett részt.

A rendkívüli hangulattal bíró kerékpározáson részt vett a TataBányamanó is, amely a megyeszékhely kabalája. A vértesszőlősi induláson kiderült, hogy számos megyei településről érkeztek a rendezvényre, de a megyén túlról, Győrből és Székesfehérvárról is voltak tekerők. A legtávolabbról érkező kerékpáros a szombathelyi Mayer Levente volt.

A TataBányamanó az indulásnál Manótallérokat osztogatott, amelynek szerepe a Tatai várban értékelődött fel, hiszen a szervezők 40 ajándékot sorsoltak ki a résztvevők között.

Cserteg István, az Új Nemzedék részéről megerősítette, hogy az éjszakai tekerés a nyárzáró programok közül a különlegességével, és egyediségével emelkedik ki:

„A partnerekkel megtaláltuk idén is a legjobb plusz tartalmat és időt. A Bányamanó jelenléte mindezt erősítette. Persze a résztvevők kedvessége, figyelme és nyitottsága tette valódi örömtekeréssé az estet.”

A szervezők 2020-ban is várják a hasonló kalandra vágyókat augusztus utolsó hétvégéjén. Az új Tatabánya-Oroszlány kerékpárút pedig újabb szervezésre csábítja a szervezőket. Szeptemberben lesz az útvonal bejárása, és remélhetőleg abból is születhet egy új eseménysorozat.