Egyre több fiatal szeretne magának Lego-ember testet. Vagy mégsem?

16/11/16 szerda
ujnemzedek.hu
A Barbie-fóbia után már a kis sárga műanyag fickók is veszélyeztetik a gyerekeket?

A Lego teljesen eltorzítja a gyermekek testképét, és olyan példákat állít eléjük, amelyeket lehetetlen elérni: sárga test, kivitelezhetetlen előrehajlási és leülési technika, c-alakú kézfejek – állítja egy dán kormányzati szervezet a thedailymash.co.uk közlése szerint. Az oldal általában nem a Hírcsárdának, sem annak angol megfelelőjének, az Onionnak a kamuhíres vonalát követi, de úgy tűnik, most sikerült kiválóan nyúlniuk a stílushoz.

A legkisebb fiam tegnap odafordult hozzám, és azt mondta: anya, ha nagy leszek, szeretnék úgy kinézni, mint a Lego-ember! – „idézte” a lap Donna Sheridan kétgyermekes anyát. – Megdöbbentő volt, el kellett magyaráznom neki, hogy a keze sosem fog úgy kinézni, mint egy félig elrágott hullahopp karika, és a feje sem fog úgy fejldőni, hogy különböző kalapokat és frizurákat lehessen rápattintatni. Teljesen kiborult, remélem, a Lego cég elégedett magával!

A háromgyerekes Julian Cook is kifejtette, hogy a Lego miként befolyásolta kislánya énképét. „A 12 éves lányom minden idejét azzal tölti, hogy próbál alacsonyabb és zömökebb lenni. Az orra már teljesen eltűnt. Mondtam neki, hogy ő úgy gyönyörű, ahogy van, de csak annyit válaszolt, hogy sosem lesz olyan gyönyörű, mint egy Lego-ember. Mit képzelnek magukról ezek a dán gazemberek?

(forrás:thedailymash.co.uk)