Egy mindenkiért, mindenki a családokért

19/04/02 kedd
ujnemzedek.hu
Mint arról már biztosan hallottál, a kormány hétpontos családvédelmi akciótervének bevezetéséhez törvénymódosításokra volt szükség. Egészen tegnapig, amikor az Országgyűlés, szinte egy emberként értett egyet abban: a családok védelme a legfontosabb.

A törvény ugyanis, amelyet a parlamenti képviselők (176 „igen”, 10 „nem” és 6 „tartózkodom” mellett) megszavaztak, teljesen egészében azt a célt szolgálja, hogy neked, nekem és mindenkinek megérje itthon családot alapítani.

Miért jó, hogy a képviselők megszavazták a törvényt?

Ennek több oka is van. Például azért, mert így:

  • 2019. július 1-től, amennyiben babát vagy babákat vártok vagy terveztek a pároddal, babaváró támogatást igényelhettek, amihez – annak ellenére, hogy ez is egyfajta banki kölcsön – nem szükséges plusz fedezetet biztosítanotok, mint általában a hitelekhez,
  • az említett, maximum 10 millió forintos, kamatmentes támogatást szabadon felhasználhatjátok,
  • a törlesztő részlet, amit havonta fizetnetek kell majd, maximum 50.000 Ft lehet,
  • ha már úton van az első babátok, a 12. héttől felfüggeszthető a visszafizetés,
  • ha három gyerkőcben gondolkodtok, a legkisebb csemete megszületésekor a teljes hitelösszeget elengedi az állam,
  • ráadásul, mivel a nagy családhoz, nagy kocsi kell, a kormány új, hétszemélyes autó vásárlásában is segít (legfeljebb 2,5 millió Ft támogatást nyújt), persze, csak ha szeretnétek.

Szuperül hangzik, de nem tudod, igénybe vehetitek-e?

2022 végig igen, hiszen a babaváró támogatást, minden házaspár igénybe veheti, ha a feleség legalább 18, de legfeljebb 40 éves, egyikőtök dolgozik vagy biztosított, büntetlen előéletűek vagytok és nincs adótartozásotok.

És mindez még csak egy része a támogatásoknak és a családok támogatásának. Ha bővebben érdekel a kormány családvédelmi akcióterve, arról itt, a tegnap elfogadott törvénymódosításokról pedig itt olvashatsz bővebben.

Forrás: csalad.hu