Egy Instagram-sztár bevallotta, mi a valóság a csilli-villi posztjai mögött

18/03/21 szerda
ujnemzedek.hu
Például több mint 2,5 milliós adósságot hozott össze azzal, hogy menő influenszernek akart látszani.

Lissette Calveiro most 26 éves, az USA-ban él. Pár éve elhatározta, hogy az Instagramon fog karriert csinálni: menő Insta-sztár lesz, akit tömegek követnek majd. Ennek érdekében meg is tett mindent, ami szerinte szükséges ahhoz, hogy valaki felkapott influenszerré váljon. Például sűrűn vásárolgatott menő cuccokat, főleg egyedi dizájnerruhákat, nem kevés pénzért, azért, hogy kiposztolja őket. Hiszen egy igazi Insta-influenceren nem láthatják kétszer ugyanazt a ruhát a rajongók! De az utazásra fordított pénzzel sem spórolt, gyakorlatilag a fél világot bejárta - kizárólag a menő Insta-posztok kedvéért. "A Snapchat geofiltereinek mániákus gyűjtőjévé váltam, minimum 12-t össze akartam szedni" - mondta erről Calveiro a New York Postnak. Így aztán sokat utazott az Államokon belül és azon kívül is, ami persze szintén rengeteg pénzébe került. 


Fotók: Instagram

Mindennek eredményeképpen Lissette egyszerűen tovább nyújtózkodott, mint ameddig a takarója ért. A sok vásárlásból és utazásból összejött 10 000 dollárnyi hitelkártya-tartozás (mostani árfolyamon valamivel több mint 2,5 millió forint). Amíg a szüleivel lakott, addig valahogyan kézben tudta tartani a tartozásait, ám 2016-ban New Yorkba költözött. "Mindig is úgy terveztem, hogy New Yorkban csinálok majd karriert. De tudtam, hogy ekkora adóssággal a fejem felett nem fogom tudni kihozni belőle azt, amit egyébként lehetne."

Így aztán teljesen felhagyott a régi életével: nem utazgat, és olcsó helyeken vásárol ruhákat. Emellett egy csomó pluszmelót is elvállal, és radikálisan csökkentette a posztjai számát az Instagramon. Ráadásul a lakást, amit Manhattanban kivett, megosztja egy társbérlővel, hogy így is csökkentse a kiadásait. Ezeknek a dolgoknak, és egy profi adósságkezelő-tanácsadónak hála, rendezte a tartozásait. 

 

Lissette Calveiro (@lissettecalv) által megosztott bejegyzés,

 

 

 

I hear we’re getting a break from freezing temperatures tomorrow. I’ll believe it when I see it, New York.

Lissette Calveiro (@lissettecalv) által megosztott bejegyzés,

Lissette szerint ami vele történt, nem egyedi eset. "Az Instagram, vagy bármilyen más, a tökéletes látszaton alapuló világ nem ér annyit, hogy adósságba verd magad miatta. A hitelkártyák lehetővé teszik, hogy az ember még akkor is tovább költekezzen, ha már elérte a saját határait, és tartozásokat halmozzon fel, miközben folytatja - egyébként fenntarthatatlan életvitelét. Az emberek simán túlköltekeznek, hogy fenntartsák a látszatot. "Senki sem beszél róla, hogy miből finanszírozza mindazt, amit kitesz az Instára. A személyes pénzügyi gondokat nem szabadna tabuként kezelni, vagy olyasmiként, amitől félni kellene."

Lissette úgy érzi, mióta nem mutatja többnek magát az Instagramon annál, mint amilyen valójában, sokkal hitelesebb a rajongók számára is. Hogy nem a levegőbe beszél, arra bizonyíték, hogy az utóbbi időben megduplázta követőinek számát. Érdemes ezen elgondolkodni, mielőtt valaki ész nélkül kezd költekezni, hogy Insta-sztárrá váljon...