Egy alkalmazás a kínos felvilágosító tanórák helyett

16/10/03 hétfő
ujnemzedek.hu
LoveInfo: mennyivel egyszerűbb a szexről egy okostelefonos alkalmazáson keresztül beszélni?

Szex, szerelem, testiség: tabu területek.  Igazából nem soka mindenkihez lehet fordulni válaszokért, pedig kérdések lettek volna bőven, melyek talán a mai napig is megvannak.

E kérdésekre törekszik választ adni a mobiltelefonokra ingyenesen letölthető LOVEINFO nevű alkalmazás, mely annak érdekében készült, hogy a sok, fiatalokban felmerülő kérdésben tudjon segítséget nyújtani. Készült mindenki számára: fiatalnak, felnőttnek, oktatónak, oktatottnak, mindenkinek. 

Hasznos tanácsokat, információkat ad a szexuális együttlétre, az az előtti és az az utáni időre, arra, hogy hogyan lehet elkerülni a leselkedő veszélyeket, betegségeket, netán a nem várt, nem kívánt terhességet. Ezekre többnyire mindig van segítség, mindig van megoldás, ám a legjobb a megelőzés. Baj esetére a vészhelyzet menüpontban konkrét elérhetőségeket is kínál az alkalmazás válaszokkal, címekkel, elérhetőségekkel – csak rá kell kattintani a térképre.

 

 

A LOVEINFO segít eloszlatni a köztudatban meglévő tévhiteket, hiedelmeket, segít megismerni önmagunkat, s útmutatást ad külön a fiúknak és külön a lányoknak. Nagy előnye, hogy az intim kérdésekre hiteles válaszokat kapunk, hogy teljesen anonim, hogy a letöltés révén a nap minden pillanatában rendelkezésre áll.

„Ötletem a LoveInfo okostelefonos alkalmazás egy egész szakértőkből álló csapatnak adott ihletet – köztük Dr. Pásztor László egészségfejlesztőnek, Séllei Györgyi szexológus tanácsadónak, Dr. Mihályi Gyula nőgyógyásznak, Varkoly Eszter egészségfejlesztőnek, Dr. Tomszer Miklós ügyvédnek és adták szakmai tudásukat a megvalósításhoz. Az alkalmazás olvasásához nagyszerű hangulatot teremt Vörös István énekes-gitáros-dalszerző zenéje. Türelem, türelem című számában megénekli a vágyakozást, de türelemre int.

A LOVEINFO elkészítését az a felismerés adta, hogy a fiatalok valójában nem tudnak bizalommal fordulni senkihez, ha magánéleti kérdéseik, problémáik adódnak. A LOVEINFO ehhez kínál segítséget” – mondta az alkalmazásról Langmár Bettina.

„Téged véd”. Ez az alkalmazás jelmondata és egyben mottója, mely bármikor, ingyenesen tölthető le android és iPhone okostelefonra, tabletre. Igen, Téged véd: véd a betegségek ellen, véd a nem kívánt terhesség ellen , véd mindentől, amit nem szeretnél, védi a jelenedet, védi a jövődet, mutatja az irányt, mutatja a  hogyan továbbot. A LoveInfoval kapcsolatos rádióműsor hallható a Rádió Rock szerdánként este 8-kor kezdődő műsorában Vas Maya műsorvezetésével. Az alkalmazás kereshető a Play Áruházban, és az Appstore-ban, letölthető Loveinfo néven.