Eddig kapott legdurvább kommentjeit olvassa fel a srác

17/10/20 péntek
ujnemzedek.hu
A bátor brit kamasz videós blogot vezet és minden erejével küzd a cyberbullying, az az a netes zaklatások ellen.

A maga módján szertné felhívni a figyelmet a problémára, emellett szeretne erőt adni a zaklatás elszenvedőinek. Ezért döntött úgy, hogy felolvassa azokat a gonosz kommenteket, amiket a videói alá kap. 

A kommentek félelmetesek és rendkívül durvák:

  • remélem rákot kapsz
  • kövér hülyegyerek vagy
  • remélem meghalsz

Legfőképp akkor elszomorító ez az egész, ha belegondolunk: a legtöbb ilyen hozzászólást kortársai közül írták. 

A videó során kiderül, hogy még sosem olvasta a gyűlölködő kommenteket, de meg is látszik a fájdalom a fiú arcán, miután szembesül velük. 

Persze a felvétel után rengeteg bátorító és elismerő üzenetet kapott, amit a videó alatt olvashatunk, de ettől az lenne még szuperebb, ha egyáltalán nem kellene ilyesmit csináljon egy kamasz ahhoz, hogy elfogadják és ne csúfolják ki, ne rekesszék ki. 

"Aki ver, az nem haver"

A Cartoon Network és az Új Nemzedék Központ által közösen összehozott „Aki ver, az nem haver” kampány célja az, hogy merjünk beszélni az egyre komolyabb fenyegetéssé váló bullying és cyberbulling jelenségről. 

A két szervezet az UNICEF Magyarországgal és Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvánnyal összefogva a bántalmazás ellen, és a tudatosabb internethasználatért kezdeményezett közös programot.

Épp ezért is érdemes ellátogatni a mydip.xyz weboldalra, ahol bárki letesztelheti a saját digitális immunrendszerét - bármiféle adat megadása nélkül.