Dolgok, amiket csak az idősebb tesók érthetnek meg

17/05/04 csütörtök
ujnemzedek.hu
Legyen neked több eszed, adjál a kisebbnek is, nem is tudja, még mit csinál, mert kicsi – ismerős mondatok? A nagytesónak lenni nem túl hálás feladat. Miért? Nézzük csak!

A kistestvér megérkezése felrúgja a status quo-t. Eddig egyedül voltál, tiéd volt minden figyelem, most meg a cuki sírógépre kíváncsi mindenki.

Alapból áthelyeződik a felelősségi kör, és olyan feladatokat delegálnak hozzád, amikre valószínűleg nincs még megfelelő képzettséged. Hazakísérgetni a kisebbet az oviból, bekötni a cipőjét. Mondjuk ahogy dudorászgat közben meg ahogy fogja a kezed, az cuki. Na, de azért mindennek legyen határa.

„LEGYEN NEKED TÖBB ESZED!” – de hát…de hát nagyon is jól tudja a kis ördögfióka, hogy mit csinál!

Igazságosztónak lenni nagy felelősség. Szóval van az, hogy a kistesód szándékosan kiborít, aztán megtudod, hogy az egyik osztálytársa piszkálja, és akkor aktiválódik a Hulk-üzemmód, és olyankor a cukkoló jobb, ha elbújik egy nagyon mély lyukba, mert a te tesóddal ne szórakozzon senki, mert szétkapod, mint a kisautót. Fú.

Te voltál a kísérleti nyúl. Mivel te vagy az első gyerek, az ősök rajtad kísérletezték ki a gyereknevelési dolgaikat – volt, ami jó volt, és volt, ami nem, viszont a kistesók meg már csak a jót kapják. Ilyen ez.

Az összes történet a Mikulásról meg a karácsonyi ajándékokról nagyon gyorsan megy a levesbe, mert neked is be kell segítened a faállításba és az ajándékok eldugdosásába, hogy a kistesónak még meg legyen az öröm. Helló, felnőttkor!

Ha csak 1-2 évvel fiatalabb a tesó, akkor komoly bajba kerülhetsz a középiskolában, amikor kiderül, hogy ő egy igásló, ha tanulásról van szó, és nem elég, hogy mindenből jobb jegyet hoz haza, de előbb rakja a nyelvvizsgát, mint te, és azt is magasabb szinten, úgyhogy kénytelen vagy teperni, már csak büszkeségből is.

De azért mindent összevetve: te vagy a nagyobb tesó, ami menő, és nem cserélnéd el semmi másra ezt az érzést!