Diák önkéntesek tisztították meg az egri erdőket

19/12/19 csütörtök
ujnemzedek.hu
Közel 100 diák segítette cserjeirtással és szemétszedéssel a Bükki Nemzeti Park és az Egererdő Zrt. munkáját az „Ültess fát!” szemléletformáló kampány részeként.

A Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola katonai tagozatos diákjai a Verpeléti Vár-hegy kiemelt jelentőségű természetmegőrzési területen végeztek cserjeirtást, ahol 19 védett növényfaj él.

verpelet_2_m.jpg

A Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium tanulói pedig a Szomolyai Kaptárkövek Természetvédelmi Területen a geológiai és régészeti, kultúrtörténeti értéket hordozó kaptárköveket, és a kiépített tanösvényt szabadították meg az agresszíven terjedő cserjéktől.

szomolya_1_m.jpg

Még októberben a diákok egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretein belül új ismereteket szerezhettek közismertebb környezetvédelmi témákban, mint a zöld területek megőrzésének fontossága, a hulladékgazdálkodás, vagy az egyre inkább teret nyerő Zero Waste, vagyis hulladékmentes életmód és a fenntartható divat.

 

Az Erzsébet Ifjúsági Alap, a Bükki Nemzeti Park és az Egererdő Zrt. együttműködésének köszönhetően, az akció uniós támogatásból megvalósuló EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 komplex ifjúsági fejlesztések projekt keretében jöhetett létre.

Az akcióban részt vett iskolák:

  • Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium
  • Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium
  • Egri Waldorf Általános Iskola