Bosszant a cigiszag? Így szabadulj meg tőle!

20/02/10 hétfő
ujnemzedek.hu
Ha túltesszük magunkat a dohányzás okozta egészségkárosító hatásokon – ami valljuk be, elég nehéz –, még mindig ott elrettentésképp a cigiszag. A különbség csak annyi a két sztori között, hogy előbbi ”csak” a dohányost, utóbbi viszont másokat is zavar. Most adunk pár tippet, hogyan szabadulhattok meg a bűztől.

A világért sem akarjuk bárkiről is feltételezni, hogy cigizik. Sőt reméljük is, hogy nem. Viszont simán előfordulhat, hogy valaki úgy viszi haza a kellemetlen bukét, hogy egyetlen szálat sem szívott el. Jöhet egy barát, egy lakótárs vagy egy könyvtárból kölcsönzött könyv, és hozhatja magával az ”illatot”.

Micsoda szerencse, hogy ilyenkor nem a menekülés az egyetlen opció!

1. Autó

Cigizni a kocsiban? Hihetetlen, de van, aki megteszi. Bizonyos szintekig még elég, ha órákig szellőztetünk. Viszont van az a pont, amikor már ez sem segít, jön a varázslat: SZÓDABIKARBÓNA! Szétszórjátok a beltérben minél több ponton, állni hagyjátok estére, a cucc magába szívja a szagokat, majd kiporszívóztok. Volt bűz, nincs bűz.

kocsi.jpg

2. Könyvek, papírok

A világ legidegesítőbb dolga, amikor előttetek egy gyárkémény kölcsönözte ki a könyveteket a könyvtárból. Ilyenkor a táska és a többi papírotok is átveszi az aromát. Ilyenkor fogni kell a bűnös művet, és fejjel lefelé kitenni a ruhaszárítóra. A lényeg, hogy hosszú ideig érje friss levegő. Vegyetek zárható nejlonzacsit, dobjatok bele egy adag pot-pourrit (drogériákban is kapható természetes illatosító) és a könyvet. Egy napig hagyjátok úgy, és ne felejtsetek el utána jól szórakozni olvasás közben!

konyv.jpg

3. Ruhák

A legkellemetlenebb, amikor azon súgnak össze a hátad mögött, hogy kellemetlen a szagotok. Előre szólunk: szükség lesz még zárható nejlonzacskókra. Bele kell tenni a ruhákat, szórni rájuk szódabikarbónát (3-5 ruhához kb. 2 evőkanállal), és jól összerázni. Ismét egy nap szünet következik, majd egy normál programos mosás.

ruha.jpg

Viszlát, cigiszag, egyáltalán nem volt jó veled!