Biokémia, na persze - 9 furcsa pszichológiai tény arról, hogyan esünk szerelembe

17/07/12 szerda
ujnemzedek.hu
Sokan, sokféleképpen vizsgálták már a szerelem jelenségét, a kutatók most elárulják, hogy mi az a kilenc ok, amiért beleesünk valakibe.

1. Az emberek gyakran szeretnek bele olyan személyekbe, akik hasonlítanak rájuk. Persze ez nem azt jelenti, hogy ugyan úgy öltözködnek például, ezek inkább a belső tulajdonságokra vonatkoznak: hasonló álmok és tervek, hasonló gondolkodásmód, egyforma értékrend, kb. egyforma élettapasztalatok. 

Forrás: Unsplash

2. Az sem meglepő, ha valaki olyan partnert keres - persze nem tudatosan - mint az egyik szülője. A lányok az apjuk mintájára, a fiúk az édesanyjukéra. 

3. Az illatok is szerepet játszanak, főként a nőknél. A menstruációs ciklus alatt különböző módokon érzékelik az illatokat - ezért lehet, hogy valami épp szimpatikus nekik, vagy épp taszító. 

4. A nyitott testtartás bejövős lehet, mert az ilyen pózokat gyakran használó emberekről könnyebben feltételezik, hogy nyitottak és kedvesek. 

5. A magas pasik sokkal vonzóbbak a nők számára, mint az alacsonyabbak. 

Forrás: Unsplash

6. Sztorizás mindenek felett: elvileg az ijesztő, extrém, pozitív vagy negatív történetek mesélése, megosztása is összehozza az embereket.  

7. Közelség: akik közel laknak egymáshoz többször találkoznak, észreveszik egymást, nagyobb esély van rá, hogy kapcsolatot teremtenek. Itt főként a szoba és koliszomszédokra gondoltak a szakértők. 

Forrás: Unsplash

8.  A mosoly nagyon vonzó tud lenni, mindkét nemnél. Felmérésekből kiderült, hogy aki sokat mosolyog, az jobban tetszik az embereknek, mint aki nem. 

9. A legjobb módja a szerelem megtalálásának a randi és a találkozások. Kérdésekkel és közösen eltöltött idővel könnyebben közelebb kerülhetünk a kiszemeltünkhöz. 

 

Forrás: businessinsider