Belezakkanunk a szerelembe, de vajon miért?

17/12/19 kedd
ujnemzedek.hu
Úgy fest: a narcisztikusok miatt .

Vajon hányszor írtunk már így vagy úgy a szerelemről?

Az biztos, hogy a fúziós maghasadás kevésbé lájkolt téma, mint az, hogy vajon lehet-e a spanból durva szerelem (spoiler alert: lehet), a Higgs-bozonnál valamivel virálisabb a téma, miszerint mi mindennek az elhalasztását foghatod arra, hogy jött az Ámor, és elüttött egy szívkamionnal, és valljuk be: bárki szívesebben kattintana arra a cikkre, amelyben végre a végére járunk annak, melyek a lehetőségeid egy veszekedés után, minthogy megnézze, vajon létezik-e képlet a tökéletes párválasztáshoz. 

Jó, ez utóbbiban nem vagyunk teljesen biztosak.

De abban igen, hogy egy szerelembe igenis

bele lehet dögleni.

Barkász Heléna klinikai szakpszichológus, aki a Be Smart Klub rendezte eseményen telt ház előtt mondta el, miért. Kicsit ugyan kikérjük magunknak a folyamatos pasiekézést, talán nem titok, ha kijelentjük innen: pukkant már el a csicseri szívünk női attak nyomán is - ellenben nehéz az állításaival vitatkozni. Itt van pontokba szedve a lényeg (a többit pedig itt érdemes csekkolni.) :

- hogy milyen is az, amikor az ember szembetalálja magát a nárcisztikus személyiségzavarral egy párkapcsolatban? BAD.

- az áldozatok mindig arra gondolnak: abban reménykedem, hogy megváltozik. Ez legtöbbször nem következik be. Mit rontottam el? Ez meg a másik.

- a világ jó alapot ad a nárcizmusra - Facebook: Instagram? Megvan?

- van különbség az egészséges nárcizmus és a zavar között - ha jól működik, segíti az életet, ha nem, akkor nagy baj van.