Az online társkeresők 57%-a vallotta be, hogy kamuzik magáról

17/10/20 péntek
ujnemzedek.hu
Főleg a külsejükkel kapcsolatban hordanak össze hetet-havat.

Nagyon sokan vannak mostanában, akik azért hagyják el a Tindert és a többi online társkeresőt, mert annyi kamuba futottak már bele, hogy nem bírják tovább. A távozók 20%-a a hamis fotók miatt, 12%-a a kapcsolati elvárások miatt, 11%-a a megtévesztő kapcsolati státusz miatt lépett le a Kaspersky Lab által végzett friss kutatás szerint.

A sok hazugság annak is köszönhető, hogy a felhasználók közel fele (48%) csak könnyed szórakozásra vágyik, és csak 11%-uk akar komoly kapcsolatot találni a neten keresztül. A megkérdezettek 57%-a árulta el, hogy már kamuzott magáról: félrevezető fotókat töltenek fel, tévesen adják meg a korukat, a családi állapotukat, foglalkozásukat, az elvárásaikat, munkahelyüket, szexuális szokásaikat és anyagi helyzetüket is.

forrás: Kaspersky Lab

 

Érdekes adat, hogy a hamis profilok felhasználóinak 16%-a tapasztalt olyan kibertámadást, mint egy malware- vagy egy zsarolóvírus-támadás, míg a teljesen őszinte felhasználók mindössze 5%-a találkozott ezzel.

Az online társkeresés tehát a közösségen kívülről jövő veszélyeket is rejt magában. Ahhoz, hogy a fiatalok az online térben is védettebbek legyenek a támadásokkal szemben, az Új Nemzedék a Digitális Immunerősítő Programmal járul hozzá.