Az igazi ok, amiért könnyen megbetegszel a melóban

18/08/27 hétfő
ujnemzedek.hu
Szakértők szerint egy átlagos iroda olyan piszkos, hogy érdemes magadnál tartani egy üveg kézfertőtlenítőt annak érdekében, hogy elkerüld a betegségeket.

A kórokozók által okozott betegségek hatással vannak a munkahelyi teljesítményünkre is. A sokkoló statisztikák azt mutatják, hogy ez például az ausztrál gazdaságnak több milliárd kiesést jelent. A legújabb kutatások szerint az irodák minden fajta baktérium elsődleges tenyészterepévé válnak: egy átlagos íróasztal például 400-szor koszosabb, mint egy WC!

Elmarad a kézmosás is!

Ezt vizsgálva arra jutottak, hogy az irodai dolgozók 50 százaléka kihagyja a kézmosást a WC-használat után. A kutatás arra is kitért, hogy a férfiak ebben a helyzetben rosszabbul teljesítettek, mint a nők.

A The Wall Street Journal arra volt kíváncsi, hogy milyen gyakran kell elmosni az irodai kávéscsészénket

A választ egy hozzáértő adta meg. Az amerikai Jeffrey Starke, aki nem mellesleg a fertőző betegségek szakértője, kijelentette: semmi baj nincs azzal, ha nem mossuk el néha a bögrénket.

Jeffrey két fontos dolgot említett ezzel kapcsolatban: 

  • Nem lesz ránk káros hatással, ha csak mi iszunk a saját bögrénkből. Érdemes szemmel tartani használati tárgyaink mellett ezt is. 
  • Ha nem hagyunk benne tejszín- és cukormaradványokat. A romlott tejszín ugyanis fertőzést okozhat, a cukor pedig előidézheti a penészedést. 

Ha erre a két pontra odafigyelünk, akkor tényleg ártalmatlan lehet a lustaságunk, és nem kell azon aggódni, hogy valami bajunk történik. Sőt! Starke szerint kisebbé válik annak a kockázata, hogy összeszedjünk egy csomó baktériumot, mivel a munkahelyeken használt közös mosogatószivacsokon általában több baktérium van, mint az iroda bármely más területén. 

Forrás: Új Nemzedék Magazin, Daily Mail