Az állatok is nehezen viselték az Irma pusztítását

17/09/13 szerda
ujnemzedek.hu
Mielőtt lecsapott az Irma nevű hurrikán, az állatok valahogy megérezték, hogy most olyan következik, ami elől el kell bújniuk.

Miamiban a flamingókról példát lehetett venni. Semmi nyoma nem volt rajtuk a pániknak, sőt! Kettesével sétáltak egymás mellett, hogy egy közeli menedékházban elszállásolják őket. Csodálatos állatok!

Az állatkert - Zoo Miami - mindent megtett, hogy állataikat biztonságban tudja. A gondozóknak és minden ott dolgozónak jár az elismerés.

Így készültek fel a hurrikán pusztítására a Clearwater Marine Aquarium dolgozói: beszegelték az ablakokat, fokozottan figyelték az állatokat és bezárták pár napra az akváriumot, míg a vihar elvonul. 

Voltak állatok, akiknek magukat kellett elbújtatniuk. Laura Aguiar erről osztott meg egy képet a Facebookon. Hotelszobája ablakában vett észre két riadt papagájt, akik úgy vélték a hotel 22. emeleti ablaknál meg tudnak húzódni.

Kép: Paula Aguiar
Fotó: Paula Aguiar

A flamingók nem csak segítséggel tudnak remekül elbújni: egy nő osztotta meg képét a Twitteren, amelyen két flamingó látható. Az állatokat elszállásolták egy Key West-ben levő mosókonyhában. Az állatok valószínűleg egy, a közelben található lepkeházból érkeztek.