Anti-határidőnapló, hogy jövőre te is lassíts a tempón!

16/12/20 kedd
ujnemzedek.hu
A napi nyolc óra mellett gyakran kell túlóráznunk, állandóan csörög a telefonunk, értesítések pittyegnek és az ebédet is sokszor a gép előtt esszük meg. Kevesebbet alszunk, reggel fáradtak vagyunk és a kétnapos hétvégén akarunk minden személyes problémánkra időt szakítani vagy épp feltöltődni szeretteink, családunk körében. Az egyensúlyt rég nem érezzük, feladataink sorrendje percről-percre változik és a számunkra fontos dolgok háttérbe szorulnak.

"Anti-határidőnaplónkkal, ezzel a Magyarországon egyedülálló naplókoncepcióval a felgyorsult világ kihívásaira szeretnénk megoldásokat találni 2014 óta. Azért jött létre, hogy könnyebben visszataláljunk a természetes, örömöt adó tempóhoz, a családdal töltött meghitt pillanatokhoz, a feltöltő tevékenységekhez, és a mosolyt hozó mindennapokhoz." - írják weboldalukon a készítők.

A csodás grafikával ellátott határidőnaplók nemes célra hivatottak, mégpedig arra, hogy kicsit lassítsunk és többet foglalkozzunk önmagunkkal, szeretteinkkel és azokkal a dolgokkal, amik boldoggá tesznek minket. 

Hogyan használhatjuk az Anti-határidőnaplót? 

Minden hónapban te választod ki, milyen slow tevékenységet szeretnél a mindennapjaid részévé tenni. Nincsenek havi témák abból az okból, mert mindannyian más élethelyzettel találkozunk az év során. Rajtad áll, hogy milyen témát és célt választasz magadnak, ezzel szeretnék a készítők a felelősségvállalást erősíteni mindenkiben, és meghagyni a folyamat rugalmasságát.

"Mindez nem jelenti azt, hogy nem segítünk konkrét tanácsokkal! A 2017-es évre naplónkban 4 dolgot javasolunk neked, amelyeket a lassítás alappilléreinek tartunk. Úgy gondoljuk, ha már ezekkel foglalkozol, tettél az egyensúlyodért. Nem szeretnénk senkiben táplálni a teljesítménykényszert, ezért naplónkban csak a legfontosabb slow elvekre fókuszálunk." - mondják a készítők. 

A lassulásodat mindezen felül további levelekkel segítik a 2017-es év során. Komolyabb szakmai összefoglalókat és inspirációkat, tanácsokat és kihívásokat fogsz kapnil. Az anti-határidőnapló kidolgozásában coaching módszereket, pszichológiai alapokat, a nemzetközi slow irodalmat és mindfulness technikákat használták. 

Tartalom:

  • változáscoaching
  • önreflexiós segítség
  • inspirációs slow matricák
  • lassulást ünneplő napok
  • anti-feladat lista
  • együttidő
  • hálaépítő
  • slow food naptár
  • online támogatás

Lapozz bele itt: Anti-határidőnapló