Amikor az állatok visszaveszik a várost

20/04/16 csütörtök
A koronavírus miatt, a Föld szinte minden országában van valamilyen kijárási korlátozás. Az üres utcák pedig az állatok figyelmét sem kerülték el.

Annak, hogy a vírus következtében sok helyen teljesen leállt az élet, a rengeteg negatív mellett volt pár pozitív következménye is. Ezekről a környezeti hatásokról mi is írtunk korábban. Ezen kívül a vírus az egész állatvilágra is pozitív hatással lehet, (kivéve talán azt a New York-i tigrist amelyik megfertőződött) mivel ráirányíthatja a figyelmet a ritka fajok kereskedelmére.

Viszont akadt emellett még egy érdekes következmény is, amely számos vicces, meghökkentő vagy épp nagyon is ijesztő jelenetet szült. Mivel a városok sok helyen kiürültek, ezt akaratlanul is észlelték a helyi élővilág egyedei, akik ki is használták az alkalmat, hogy szabadon kóborolhassanak. A rengeteg ilyen esetből kigyűjtöttük a kedvenceinket.

A Walesi kecskék

Ez az eset még márciusban történt, amikor a Wales északi partvidékén élő Kasmírkecske bandák rohamozták meg Llandudno várost. Az állatok, kihasználva a lehetőséget, teljesen átvették az uralmat a város utcái felett, és kíméletlenül legelni kezdték a helyiek gondosan nevelt sövényeit.

Az eredetileg Tibetben őshonos Kasmírkecskék anno még Viktória királynő ajándékaként kerültek Walesbe.

Szarvasok a szerelem városában

A békésen városnéző szarvasokat Párizs egyik külvárosban kapták lencsevégre, a kijárási tilalom 27-ik napján. A kecskékkel ellentétben nem kerültek konfliktusba a helyi növényvilággal, vagy legalábbis nincs ilyenről tudomásunk. Mindenesetre ennél jobb időpontot nem is találhattak volna a turistáskodáshoz.

A majmok lázadása

A koronavírus a vendéglátóipart érintette a legérzékenyebben, a turisták hiányát bizony mindenki megérezte, aki belőlük él. Ez alól a majmok sem kivételek. Ez volt a kiváltó oka a Thaiföldi Lopburi városában kitört verekedésnek, ahol két majombanda keveredett harcba egymással. Az állatokat eddig a turisták etették, aminek most azonban vége szakadt, így lett a városban majom majomnak farkasa.

A pumák már a spájzban vannak

Az eddigiek közül talán a legijesztőbb eset Chile fővárosában, Santiagóban történt, ahol egy puma járta az utcákat. A hegyekből érkezett állat valószínűleg élelmet kereshetett a városban. Itt már koronavírus ide vagy oda, bizony a hatóságok is akcióba léptek és elaltatták a kalandvágyó nagymacsát, akit a hegyekbe visszatérve szabadon is engedtek.