A világjáró lány 6 szabálya arról, hogy spórolj egy utazásra

17/02/15 szerda
ujnemzedek.hu
Nina Ragusa világutazó. Több országban és kontinensen járt már, képeit több ezren követik Instagramon. Az utazásaiból származó tapasztalatait és élményeit blogján írja meg, ahol, mint írja is, tanácsot szeretne adni az utazni vágyóknak, hogy készüljenek fel és mire számítsanak egy-egy út során.

1. Nincs rá szükséged

Számos olyan dolog van, amire nincs is igazán szükségünk, csak a divat miatt vesszük meg vagy azért mert mások is megveszik: ilyen például a legújabb telefon, a legtrendibb táska és mindenféle márkás kencefice. Ha ezeket nélkülözni tudod, több pénzt tudsz félretenni utazásra.

2. Csak olyan helyre utazz, amit finanszírozni tudsz

Felesleges hitelbe vágnod magad, hogy utazz mert nem tudnád magad jólérezni. Folyton azon kattognál, hogy ezt majd, hogy fogod visszafizetni. Utazz olyan helyre, ahol számodra is megfizethető az élet, a szállás. 

3. Utazz kis országokba

Sokan szeretnének nagyvárosokba utazni és híres országokba, de ezeken a helyeken az élet is drágább. Lehet, hogy egy ilyen helyen elköltött pénzből két kisebb országba is elutazhatnál. Érdemes mérlegelni. 

4. A kevesebb néha több

Az emberek sok időt és pénzt pazarolnak el. Egy utazást meg kell tervezni. Melyik tetszene jobban? Ha egy hétre elugranál külföldre és csak lazítanál? Vagy ha egy hét alatt öt helyszínt is bejárnál de állandóan utaznod kellene? Az első jobban hangzik, ugye?! Olcsóbb és pihentetőbb, mivel nem kell több utazást finanszírozni és nem kell azon kattognod, hogy jutsz el A-ból, B-be.

5. Ismerd meg az uticélod!

Nem árt egy kis kutatás, ha utazni támad kedved. Meg kell ismerned az adott ország kultúráját és szokásait, hogy könnyebben be tudj illeszkedni és persze nem árt tudni azt sem, hogy milyen kikapcsolódási lehetőségek vannak és milyen látványosságokkal rendelkezik a hely.

6. Tervezd meg egy nap mennyit költessz

Írd össze mennyit fogsz költeni egy nap ételre, szállásra és egyéb tevékenységekre. Nem bonyolult dolog ráadásul nagyon hasznos lépés, hogy pénzt takaríts meg!