A tudomány igazolja, hogy valóban kivételes emberek a balkezesek!

17/02/14 kedd
ujnemzedek.hu
Húsz évvel ezelőtt még az volt a téma, hogy a balkezesek korábban halnak meg, és hogy könnyebben érik őket balesetek. Régebben sokkal inkább gondolták ezt a készséget szerencsétlenségnek, gyengeségnek. Ugye sok balkezesnek rémlik, hogy át akarták szoktatni a jobb kezére? Hányszor hallottátok, hogy írj már a RENDES kezeddel? A tudósok most rácáfolnak minden tévhitre!

Érezd magad rendkívülinek!

Nagyon sok elmélet készült már arról, hogy miért és hogyan lesz valaki balkezes, megállapodás erről még nem született a tudósok között. Ami tuti: az ikrek gyakrabban lesznek balkezesek és az is kiderült már, hogy anyai ágon örökölhetjük a dolgot, sőt, már eleve az ultrahangon is látszik, melyik mancsunkat használjuk gyakrabban. További érdekes tény a balkezesekről, hogy legtöbben késő tavasszal vagy kora nyáron születnek. 


Forrás: stocksnap

Kutatások támasztják alá azt is, hogy a balkezesek

a sportokban is kiválóak!

Mozgásuk különleges és sokszor kiszámíthatatlan az ellenfeleik számára. Jó példa erre, hogy a profi baseball játékosok több mint 25%-a, a teniszezőknek pedig több, mint a 40%-a balkezes.

Azért ez nem semmi!

A tudósok szerint a balkezesek rendkívül jó problémamegoldók. Ez a jobb agyfélteke dominanciájával magyarázható, mely nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy a balkezesek nagy része rendkívül jól helytáll a tudomány, művészet és a technológia világában.

Ha legközelebb cikiznének amiatt, hogy balkezes vagy csak legyints egyet - hiszen olyan kiválóságokkal állsz a balkezesek oldalán, mint például Barack Obama, Bill Gates, Albert Einstein és Neil Armstrong.

 

Forrás: shareably