A szülőknek sem ér mobilozni

19/02/11 hétfő
ujnemzedek.hu
Bár sokáig, csak fordítva tudtuk ezt elképzelni, egy kutatás szerint a kamaszok több mint harmada hívja fel a szülei figyelmét, hogy rakják el a mobilt az étkezések alkalmával

Hiszen alapvetően ez egy fordított probléma volt: a szüleink kérték tőlünk, hogy legalább akkor rakjuk le a kütyüket, amikor eszünk. Azonban az utóbbi időben, mintha már ők is egyre inkább „kockák” lennének.

Az említett kutatás szerint ugyanis, jelenleg hétből egy diák állítja, hogy szülei folyamatosan a telefonjukon lógnak (sms-eznek, facebookoznak, telefonálnak, stb.), ahelyett, hogy rájuk figyelnének, amikor akár együtt is végezhetnének valamilyen érdemi tevékenységet, amelyet a gyerekek hiányolnak.

„Fölösleges csodálkozni azon, hogy a kamaszok hétköznaponként és hétvégéken napi tíz óránál is több időt ülnek a gép előtt. Ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy ezt a példát látják szüleiktől” – mondja a kutatás egyik szakembere, Mike Buchanan.

Ahogyan a mi esetünkben a „suli”, a felnőttek esetében sem lehet kifogás a „munka”. Amikor együtt vagyunk, egymásra figyeljünk, ne pedig valaki másra, aki nincs is ott. Gondoljunk csak bele: nekünk jól esik, ha valaki elkezd csetelni, miközben mi éppen mesélnénk neki valamit? Ugye, hogy nem?

Forrás: mipszi.hu