A rendkívül unalmas emberek 7 szokása

17/12/11 hétfő
ujnemzedek.hu
Most tegye fel a kezét az, aki nem tapasztalta volna meg azt valaha, hogy valakit untat. A kínos óranézés, a sóhajok, a bambulás - na, ugye, hogy volt már veled is ilyen!

1. Az unalmas ember, csak magáról beszél

Amikor már húsz perce csak azt hallgatod, mennyire jó a munkájában, hol nyaralt vagy épp mit főzött vacsorára - megvan? És ez nem a kedves sztorizós alkat, aki megkérdezi a véleményed, vagy, hogy te hogy készítenéd el ezt a mesterfogást, nem. Ő csak hadar és dumál, nem foglalkozik a körülötte lévőkkel és azzal sem, hogy valaki esetleg mondani akar valamit. Ő teljesen úgy érzi, hogy nyeregben van, érdekes ember, érdekes mondanivalókkal - persze, nyilván!

2. Az unalmas embernek nincs humora

A humor megmutatja a "kognitív rugalmasságot: elmesélünk egy vicces sztorit de persze már látjuk, hogy mi sülhetett volna még ki belőle - jó vagy rossz irányba. Ezeket még boncolgatjuk, nevetünk rajta, mások is beszólnak, dobnak egy-két kapcsolódó poént, majd túllépünk rajta. Na, az unalmas emberek nem értik a viccet..., magukon pedig végépp nem tudnak nevetni.

via GIPHY

3. Az unalmas emberek elnyomják a társaikat

Ha ötletelés van, csak az ő hangját hallod, nem hagy mást szóhoz jutni. Persze a félénkebb emberek legtöbbször pont miatta nem mondják el az ötleteiket, még akkor sem, ha előrébb tudnák vinni a cégük vagy csapatuk helyzetét. Inkább szó nélkül hallgatják a hangadót és elkönyvelik magukban, hogy nem tudnak ők annyit, mint mások. 

4. Az unalmas emberek mindig ugyan azt csinálják

Századszorra is ugyan arra a helyre akar menni vacsorázni vagy találkozni a barátokkal. Pedig a különböző élmények javítják a beszélgetést azokkal a haverokkal, akikkel a hétvégeknek a során új helyet fedezünk fel. Valószínűleg jobban érezzük magunkat is, hiszen az újdonság és a kihívás az embereket boldogabbá teszik.

via GIPHY

5. Az unalmas embereknek nics túl sok témakártyájuk

Csak bizonyos témákról beszélnek, amikben otthonosan érzik magukat. Velük nem fogsz tudni a világ dolgairól dumcsizni, max. a közhelyek elpuffogtatásával tudnak rá reagálni.

6. Az unalmas emberek nem akarnak megújulni

Evolúciós ösztön bennük az új dolgok megismerésére való vágyakozás. Ez mozgatta előre az emberiség fejlődését is! Persze, hogy ez a tulajdonság kiderüljön, ismerni kell az illetőt egy ideje, de sokan már az első beszélgetések alatt is felvillantják unalmas oldalukat. Ők azok, akiknek minden jó úgy, ahogy van. Akik megelégednek a rosszabb dolgokkal, mintsem merjenek változtatni az életük kevésbé sikeres részén. 

7. Az unalmas emberek legtöbbször mindent negatívan látnak

Ahogy az előző pontban írtuk - nem nagyon akarnak változtatni a rossz dolgokon. És azok az emberek, akik tele vannak negativitással, unalmasak. Ezt a pontot három embertípusra lehet osztani:

  • Az áldozati mentalitás: "Csapdába esettem! Miért vagyok ennyira szerencsétlen, miért?"
  • Sértett mentalitás: "A munkatársaim elszedték tőlem ezt a lehetőséget!"
  • Hibáztató mentalitás: "Mindez azért van mert a főnök ezt teszi velünk! Mindennek mi vagyunk az oka úgy véli. Közben meg ő a hibás, hogy idáig jutottunk!"

Forrás: businessinsider
címlapkép: 
Gonzalo Arnaiz on Unsplash