A pszichológusok szerint 24 éves korunkig még tinik vagyunk

18/06/11 hétfő
ujnemzedek.hu
A szakértők szerint a megváltozott társadalmi elvárások és a folyton változó gazdasági körülmények is felelősek ezért az állapotért.

A legtöbb országban egy 18 évest már fiatal, már hivatalosan is felnőttnek tekintenek. Ráadásul kezdünk is úgy viselkedni: lassan saját bankkártyánk lesz, felvesszük az első hitelünket, elmegyünk szavazni, lassan elköltözünk otthonról. Ezek tényleg a felnőtt élet felé vezető apró lépések, de a szakértők szerint hiába tűnnek el a pattanások és érezzük magunkat sokkal érettebbnek, szellemileg még mindig tinik vagyunk 24 éves korunkig. 

friends picnic park dog animal people male female man woman chat talk.pet tree nature
Forrás: Stocksnap

 Egy tudományos kutatás szerint a tinédzser éveink kitolódtak a huszas éveink elejébe - szólva 24 éves korunking tininek számítunk. Eddig 19 éves korunkig számítottunk kamasznak, viszont ehhez kaptunk még 5 évet.

A pszichológusok azt mondják, hogy a változó társadalmi elvárások és gazdasági körülmények keveredése eredményezi az elhúzódó serdülőkort. De ez magyarázza azt is, hogy a felnőttkorhoz tartozó hagyományos szokásai is kitolódnak, mint például egy ház/lakás megvásárlása, házasságkötés vagy a gyerekvállalás. Sokkal többen választják inkább a karriert és hagyják későbbre a felelősségteljesebb és jobb anyagi helyzetet követelő dolgokat. 

Ha még több hasznos információt szeretnél, olvasd el a hasonló témában írt cikkeinket is!

Írtunk már arról, hogy mit is akar egy mai fiatal egy munkahelyen vagy épp, hogy képzeli el a jövőjét.

Arról is írtunk, hogy gyermeket is szeretnének, csak kicsit később, de mindenképp családban képzelik el a jövőjüjet, szóval no para!

Írtunk arról is, hogy mit akar az Y generáció.

De arról is, hogy mire költi legszívesebben a pénzét a Z generáció.

 

Forrás: Vice