A magányos szíveket ünneplik az anti-Valentin-Napon

17/04/10 hétfő
ujnemzedek.hu
Tény, hogy a Valentin-Napot sokan még úgy se kedvelik, hogy boldog párkapcsolatban élnek, nemhogy azok, akik kénytelenek egyedül tölteni ezt az ünnepet is. A Dél-Koreában élő magányos szívek megelégelték ezt a helyzete, így április 14-én, a Fekete-napon összegyűlnek magányos társaikkal és fekete szószos tésztába fojtják bánatuk.

Április 14-én, a Fekete-napon ez a különleges fekete tészta hozza közelebb egymáshoz a szomorú szingliket, de nem ez az egyetlen furcsa ünnepük. 

Több távol-keleti országban a február 14-i Valentin-Nap a nők ajándékozzák meg a szeretett férfit, legtöbbször csokival, ezután, március 14-én tartanak egy Fehér-napot is, amikor fordítva történik a kedveskedés. Dél-Korea egy harmadik ünnepnappal rukkolt elő, ami egy hónappal később van, ez az Anti-Valentin-Nap.


Forrás: shinshine.com

Az ünneplők feketébe öltöznek, és általában egy népszerű tésztaételt, a jajangmyeont eszik együtt, amit egy sötét, fekete szósz borít be. Az ünnep lényege, hogy mindenki részt vehet, aki magányosnak érzi magát, sőt bátorítják is egymást a résztvevők, hiszen erre a napra épülő párkereső-szolgáltatás is létezik.