A koronavírus miatt 37-0-ra verte az ellenfelét egy német csapat

20/09/18 péntek
Meghökkentő eredmény született az amatőr ligában játszó SG Ripdorf/Molzen II – SV Holdenstedt II mérkőzésen.

A foci nem igazán az a sport, ahol megszokottak lennének a 10+ gólos győzelmek, azért ilyenekre is akadt példa a sportág története során. Most egy ezekhez hasonló mértékű eredmény született a német amatőr 11. osztályban. Igaz, hogy ehhez a koronavírus-járványra is szükség volt.

A Holdenstedt játékosai ugyanis korábban kapcsolatba kerültek egy fertőzött személlyel, és bár mindegyikük tesztje negatív lett, az ellenfél mégsem bízott semmit a véletlenre, és minimális, hét játékossal lépett a pályára, valamint végig tartották a két méteres távolságot.

Amikor pedig elkezdődött a mérkőzés, egy laza mozdulattal a Holdenstedtnek passzolták a labdát, és a partvonal mellé sorakoztak. És bár később azért visszamerészkedtek a pályára, érdemben nem gátolták a csatárokat. Mindezek után azért nem is tűnik olyan rossznak, hogy átlagban két és fél percenként kaptak egy gólt.

Az ok, amiért egyáltalán vállalták a meccset, az a visszalépés esetén kiszabásra kerülő 200 eurós büntetés volt, melyet a csapat nem engedhetett meg magának. A Ripdorf/Molzen pályára lépő játékosai egyébként mind önkéntesként vállalták a mérkőzést.

Forrás: The Age