A boldog párok kevesebbet posztolnak a kapcsolatukról

16/09/26 hétfő
ujnemzedek.hu
A boldog párkapcsolat titkáról már sokan és sokfélét írtak és állítottak. De hogy jön most ide a Facebook? Kiderül!

Sokan úgy vélik, ez a közösségi felület alkalmas arra, hogy információkat, történéseket és életeseményeket posztoljanak rajta. Miért is ne? Hiszen tény, épp ezért van az oldal, hogy akik nem élnek velünk, nem közvetlen hozzátartozóink, azok is tudják, mi történik mostanság felénk.


forrás: stocksnap

Persze a legtöbb esetben árnyaltabb, felszínesebb képet festenek le ezek a posztok az adott emberekről, mint amilyenek valójában. Olykor a valódi élet sokkal szürkébb és átlagosabb, mint amilyet sejtenénk a bejegyzésekből. Pedig nem is gondolnánk, hogy ezek a fake, megkreált életek hogyan hatnak embertársainkra. 

Az ember hajlamos arra, hogy csak a jó dolgokat ossza meg, ezáltal kialakíthat egy tévesen tökéletes képet magáról, amivel aztán mások, akik kevésbé érzik magukat boldognak vagy sikeresnek, elkezdik összehasonlítani magukat és ahhoz méregetni a saját életüket. Az sem meglepő, ha valaki függővé válik és lájkokban méri szimpatikussági szintjét, majd ebből ítéli meg, hányan kedvelik őt valójában, ami szintén egy hamis képet képes kialakítani.

Na de mégis, hogy jön ez a kapcsolatokhoz?

Sokkal jobb lenne, ha csak olyan dolgokat osztanánk meg életünkből, amelyek tényleg érdemesek rá, legfőképp ha párkapcsolatban élünk.

A boldog párok jobban érzik magukat, ha az életük bizonyos részéről mások nem tudnak. Ilyen például maga a két személy közötti viszony.

Sokan, bár nem érzik boldognak magukat a kapcsolatukban, folyamatosan közös képekkel árasztják el az üzenőfalat, amiket az ismerősök kedvelnek és ettől ők is jobban érzik magukat. A boldog párok megélik a közös pillanatokat és nem feltétlen posztolják világgá őket. Aki boldog és egészséges kapcsolatban él, kevesebbet posztol a Facebook profiljára – legalábbis magáról a kapcsolatról irtó keveset.

Ha boldog vagy az életedben vagy a kapcsolatodban, azért természetesen teszel is.

Ha elégedett vagy az életeddel, kevesebbszer jut eszedbe képeket készíteni vagy épp csekkolni mások történéseit Facebookon. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem csinálsz ilyesmit, hanem, hogy inkább hasznosabb dolgokra fordítod az időd. Mondjuk tartalmasan eltölteni a szerelmeddel.


Forrás: stocksnap

Megtartják az intimszférájukat és a veszekedéseket sem online rendezik.

Nincs is attól rosszabb, mint kiteregetni a szennyest, hogy aztán a család és a barátok is lássanak egy vitát arról, hogy mi az, ami boldogtalanná tesz minket, és egyben nevetségessé is tesszük magunkat. Egy kapcsolat alapja amúgy is a kommunikáció, szemtől-szembe, így a korrekt.

Kapcsolatukat erősnek érzik, nincs szükségük külső megerősítésekre

Folyamatos megújulásra törekednek, jól érzik magukat együtt és nem érzik szükségét annak, hogy ezt kiposztolják az üzenőfalukra.

Nincs szükségük bizonygatásokra.

Nem használják fel egymást arra, hogy bizonyítsák a világnak, hogy ők boldogok, szeretve vannak. Azért vannak együtt mert együtt akarnak lenni, nem pedig azért mert valamilyen elvárásnak akarnak megfelelni.

Kutatások is bizonyítják, hogy azok az emberek, akik kevésbé használják a Facebookot, sokkal boldogabbak.

Ha csak egy hétig nem használjuk ezt a közösségi felületet, már bizonyítottan boldogabbak lehetünk. Felmérések kapcsolták össze a depresszió kialakulását a közösségi médiahasználattal és egyéb mentális betegségek kialakulásával. Szóval nem meglepő a tény, hogy károsan hat személyes kapcsolatainkra. Megérné néha legalább egy hét szünetet tartani, nem?