A 9 leggyakoribb álom és annak jelentése

16/09/27 kedd
ujnemzedek.hu
Az emberek mindenhol álmodnak, függetlenül kortól, nemtől, vallástól vagy nyelvtől. Az ókor óta próbálják megfejteni, hogy vajon miért álmodunk, miért tűnnek egyes álmok teljesen valóságosnak, mások meg nagy kusza összevisszaságnak - egyelőre nem sikerült pontos választ találni. De nézzük, mik azok az álmok, amik bárkinél megjelenhetnek - és mit jelentenek!

Zuhanás: amikor valamihez nagyon görcsösen ragaszkodunk a valóságban, aztán álmunkban lezuhanunk valahonnan, akkor az bizony azt jelenti, hogy fejezzük be görcsölést, engedjük el a dolgot, aztán majd minden szépen a helyére „hullik”.

Repülés: amikor valami nyomasztó tehertől szabadulunk, akkor általában a megkönnyebbülés az álmainkban is jelentkezik – ilyenkor szoktunk repülni.

Halál: bár az álom kellemetlen, a jelentése kevésbé negatív, mint hinnénk, ugyanis azt jelzi, hogy valami véget ért, és valami új fog elkezdődni.

Meztelenség: amikor valaki sebezhetőnek, kiszolgáltatottnak érzi magát, akár lelkileg, akár fizikailag, akkor álmodhat meztelenséggel.

Menekülés: a leggyakoribb és legélénkebb álmok egyike. Igazából arra figyelmeztet, hogy van egy feladat vagy dolog, amivel szembe kell néznünk.

Fog elvesztése: a fog általában az önbizalom jele, ha álmunkban elveszítjük, akkor a háttérben az önbizalomhiány fellépése állhat. Új munkahely? Új suli?

Vizsga: amikor azt álmodjuk, hogy egy vizsgán ülünk és semmit sem tudunk, akkor valószínűleg az történik, hogy elégedetlenek vagyunk magunkkal napközben, aztán az agyunk tovább szívat minket álmunkban.

Baba: Nem (csak) azt jelentheti, hogy gyereket akarsz, hanem egy átlagosabb szimbolikával is bír, ez pedig az új dolog megjelenése. Ez lehet egy projekt, vagy bármilyen életszituáció, ami friss.

Autó: a jármű vezetése tükrözi azt, hogy mennyire tudjuk mi irányítani a valóságban a dolgokat. Ha nem úgy megy a verda, ahogy mi szeretnénk, akkor valószínűleg a hétköznapokban sem mi vagyunk azok, akik megszabják, hogy mikor mi történjen.