8 álom, amitől beparázunk - és itt van az is, mit jelentenek

17/10/30 hétfő
ujnemzedek.hu
Ha zaklatottak és stresszesek vagyunk, sokszor nem képes kikapcsolni az agyunk. Ennek eredményeképp rendszeresen álmodhatunk rosszakat. Ha megtörténik, nem érdemes azonnal elhessegetni a képet, mert a stresszes álmok gyakran betekintést nyújtanak ébrenlétünkben lévő aggodalmainkba - aggodalmakra, amelyeket esetleg nem akarunk vagy nem tudunk elismerni.

Próbálsz elmenekülni de nem tudsz 

Ez az álom általános félelem és szorongás kifejezése - bár a félelem tárgya személyenként változik. Az álmodó félelemmel reagál valamilyen élethelyzetre. Lehet, hogy az illető gyenge vagy kiszolgáltatott helyzetben van. Az álmok gyakran "drámai metaforákat" használnak olyan érzelmekre, amelyekről nehéz beszélni. 

Meztelen vagy

Csaló szindrómának is nevezik, ugyanis, aki ezt álmodja, az rejteget valamit. Ha munkában meztelennek álmodjuk magunkat az azt jelenti, hogy félünk a lebukástól, mivel valamit eltitkolunk. "Látni fogom, ki vagyok valójában, és ez félelmetes lesz."

Vizsgára készülsz

Az emberek általában arról álmodnak, hogy felkészületlenek egy középiskolai vagy főiskolai tesztre - még akkor is, ha évekkel ezelőtt végzettek. Ezt gyakran a teljesítmény zavar okozza a munkahelyén. Középiskola és főiskola az első olyan helyek, ahol megtanuljuk a felelősséget és az elszámoltathatóságot. Az álom gyakran megismétlődik, amikor ugyanolyan nyomásgyakorlással szembesülünk jelenlegi életünkben.

Kihulló fogak

A fogaid elvesztése azt jelképezi, ha nem tudnád etetni és gondoskodni magadról. Attól félsz, hogy elveszted a munkád és ezt nem tudod megvalósítani. 

Zuhanás

Ez az álom gyakran előfordul nagy bizonytalanság idején, amikor "úgy érzed, hogy nincs megfelelő támogatásod. Lehet, hogy valami vagy valaki az életedben egyszer a sziklád volt és mindig támaszkodhattál rá, kevésbé stabil lett vagy eltűnt. 

Lekésett repülő 

Ha elmulasztod a repülést álmodban, akkor valószínűleg félsz, hogy lekésel valamilyen határidőt. Nem adsz le időben egy munkát. 

Vezetés 

A vezetéssel kapcsolatos álmok gyakran tükrözik kapcsolataikat más emberekkel. Ha például a gyorshajtásról álmodsz, személyes kapcsolatban állhat az irányítással, félsz, hogy elveszted az írányítást valami felett. Másrészről, ha arról álmodsz, hogy elakadsz a forgalomban, akkor lehet, hogy valamelyik kapcsolatodban vagy általánosságban az életedben elakadtál valahol.