7 dolog, amiért jó próbája a párkapcsolatnak az utazás

17/06/12 hétfő
ujnemzedek.hu
Egy kapcsolat elején mindenki arra törekszik, hogy a legjobb oldalát mutassa meg. Persze kérdés, hogy érdemes-e szerepet játszani, ha előbb vagy utóbb lekerül az álarc és előbukkan a valódi énünk, ami talán kevésbé szimpatikus a másiknak. Mondjuk egy közös utazás alkalmával elég sok dolog kiderülhet rólunk és persze a partnerünkről is.

Mindegy, hogy merre utaztok a kapcsolatotok elején - hegyvidékes táj vagy valami különleges ország -, egy közös út sosrán számos dolog kiderülhet rólatok. Egymásra vagytok utalva, így elég hamar fény derül majd arra, hogy tudtok-e csapatként, párként együttműködni. Érdemes viszont már az elején figyelni: ha még abban sem tudtok megegyezni, hogy mit egyetek, nem biztos, hogy ti vagytok egymás számára a nagy ő. 

1. Szervezés vs. majd lesz, ahogy lesz

Amikor utazáshoz készülsz, gondolnod kell a legalapvetőbb dolgokra: mi a cél, mennyi és milyen ruha kell, hogy étkeztek és mennyi pénz szükséges ehhez. De mi van akkor, ha a párod nem segít a szervezésben, nem hozza el magával a kért cuccokat? Nem hozott magával az éghajlatnak megfelelő ruhát de még fogkrémet sem, sőt egy kerékcserét sem tud lebonyolítani. Érdemes utazás előtt megbeszélni, ki mit vigyen, és csekkolni, mielőtt elindultok, így elkerülhető néhány kellemetlen szitu. Ha ennek ellenére sem figyel rád a párod, érdemes elgondolkodni azon, hogy ez nem egyszerű figyelmetlenség a részéről, hanem totális érdektelenség. Mit is kerestek ti egymás mellett? 

Warner Archive travel warner archive rome stakeout on dope street GIF

2. Háttérből csekkolhatod, hogy mennyire kedves, vagy épp durva

Minden út során meg kell állni enni, inni esetleg tankolni vagy segítséget, útbaigazítást kérni. Ez a legjobb módja annak, hogy csendben megfigyeld, hogy bánik másokkal. Durva volt a pincérrel? Totál kiakadt egy síró kislánytól a repülőn? Vajon ha velük ilyen goromba, veled jó fej lesz egy rosszabb napodon? 

 before sunrise GIF

3. Újratervezés 

Egy utazás során bármikor csődöt mondhat a GPS, elhagyhatjuk a térképünket vagy pusztán csak hamarabb-később fordulunk be egy utcát és már is sikerült eltévedni. Ez is remek alkalom arra, hogy figyeld a reakcióit. Mérges lesz és türelmetlen? Esetleg téged hibáztat, hogy nem szóltál időben a kereszteződésnél? Persze azt sose vallaná be, hogy ő nézett el valamit? Ezek alapján egy vitás helyzetet sem tudna megoldani anélkül, hogy ne téged hibáztasson. Ha viszont igyekszik megnyugtatni, és kitalálni a következő lépést vagy csak simán poénra veszi és élvezi, hogy legalább új helyet fedeztek fel, biztos lehetsz abban, hogy bátor és kitartó emberrel van dolgod. 

4. Vészhelyzet élesben

Külföldi utazások alatt sokan vesztik el a pénztárcájukat, irataikat, csomagjaikat, lerobban a saját vagy kölcsönautójuk - ez veletek is megeshet. Ha megtörténik a baj, az is csak egy olyan szituációt kreál, amiből sok dolog kiderül egy ember jelleméről. Ha higgadtan végiggondolja, mit lehetne tenni és igyekszik közösen gondolkodni veled, biztos lehetsz benne, hogy csapatjátékossal van dolgod. Ha próbálja felvenni a fonalat, elindítani a keresést a csomagok után, vagy utána jár, hogy szerezhettek másik jegyeket, megnyugodhatsz, ő biztosan jeles felelősségvállalásból. Ha pánikol, kapkod és csak ordibál veled és mindenki mással, azzal nem fogsz sem te, sem ő előrébb jutni, sőt köztetek is vitát generál. Szükséged van egy ilyen két lábon járó méregzsákra? 

 tv the big bang theory stress panic sheldon GIF

5. Csapatjátékos vs. ego harcos

A problémák megoldása mellett még abból is leszűrheted mennyire együttműködő és önzetlen, mikor közös programokra mentek. Ha városnézés során csak ő mondhatja meg mit nézzetek meg, ha ő dönti el mit egyetek és téged totál figyelmen kívül hagy, akkor nem is érdemes több időt pazarolni rá, hisz ő nagyon jól érzi magát egyedül az egójával. Egy kirándulás és utazás során az a legizgalmasabb, hogy a közös tervezés mellett, mindenki megnézi azt, ami számára a legvonzóbb és ebben a partnere is követi. 

 man travel thanks ban GIF

6. Elfogadó vs. parancsolgató

Ha szerelmes vagy könnyebben elsiklasz olyan dolgok felett, minthogy előtérbe helyezd azt, hogy te mit szeretnél. A kapcsolatok nem arról szólnak, hogy mindent megcsinálunk, amit a másik akar, miközben magunkat és vágyainkat elnyomjuk. Te mexikóit ennél vacsira, ő meg kínait? Miért ne ehetnétek két különbözőt? Egy jó kapcsolatban elfogadják a másik véleményét és nem sértődnek meg azon, hogy a másik nem ért egyet velük. Ha az út során elnyomva érzed magad a pároddal, kevés az esély rá, hogy a hétköznapokban nem éreznéd magad másképp. 

 cats dictators GIF

7. Kalandvágyó vs. elutasító

Számos extrém sport, mindenféle kaland és felfedeznivaló vár egy nyaralás, kikapcsolódás során. Ha te kitalálsz valamit, és ő folyton visszaoffolja, nem biztos, hogy egy hullámhosszon vagytok. Persze lehet, hogy fordítva van, és ő túlzottan extrém neked. Ha nem sikerül közösen kitalálni olyan programokat, amiken mind a ketten jól érzitek magatokat, lehet, hogy valamelyikőtöknek ki kellene lépnie a komfortzónájából. Egy jó kapcsolatban lehet támaszkodni a másikra, így bátrabban próbálhatunk ki új dolgokat, amiktől eddig féltünk. Ha viszont csak letolást és megvetést kapunk, nem biztos, hogy a megfelelő ember mellett kötöttünk ki. 

 movie film cute quote the hobbit GIF