5 különbség a férfi és női barátságok között

16/10/14 péntek
ujnemzedek.hu
A pasik nem szedik atomjaikra a problémákat, és kevésbé sértődékenyek, de azért van még más is.

1. A férfiak barátsága nem az érzések kivesézéséről szól - a csajok összeülnek és dumálnak, megvitatják milyen az új pasijuk, mit éreztek egy film után, vagy mit gondolnak a másik új ruhájáról. A pasiknál a barátság elmélyülése inkább közös hobbikon keresztül történik (például: mindketten szeretnek kockulni vagy pókerezni). A programjaik pont ezért aktívabbak, csak ritkán ülnek le cél nélküli dumálgatásra.

2. A férfiak nem fektetnek nagy hangsúlyt a kapcsolat ápolására - a nőkkel szemben, akik igyekeznek minél többször beszélni egymással és folyamatosan kapcsolatban lenni. A pasiknál gyakoribb, hogy ugyanott tudják felvenni a fonalat sok év után, ahol megszakadt. A lányoknál, ha nem törődnek egymással, általában sértődés lesz a vége és a kapcsolat is megszűnik.

BFF kép: Pixabay

3. A pasik barátsága kevésbé támogató és intim - na, igen, ez nem túl meglepő. Ők nem ápolják napokig egymás lelkét, nem szedik atomjaira és elemzik a problémákat. Szakértők szerint azonban pont ez az egyik kulcsa annak, hogy a férfiak barátsága nem is olyan törékeny, mert "strapabíróbb".

4. A pasik kevésbé haragtartók - a csajoknál egy-egy vita akár a barátság végét is jelentheti, a pasik viszont hamarabb túlteszik magukat a nézeteltéréseken.

5. A csajoknál gyakoribb a legjobb barátság, míg a fiúk nagyobb társaságokban szeretnek mozogni. Pont ezért egy párkapcsolatban fontos, hogy a lány megismerje a pasija barátait, hogy ne induljon a féltékenykedés és a "rossz útra terelnek a haverjaid" jellegű veszekedések.